dinsdag 18 september 2012

Cultuur Lokaal, zielige plantjes, eigenwijs....



Zaterdag, 15 september.... 11.00...tijd voor de soundcheck van ons koor voor ons optreden in het Stadstheater ter ere van het jaarlijkse Cultuur Lokaal Evenement. We waren allemaal keurig op tijd binnen (via de artiesteningang, jaja!). Onze soundcheck kon beginnen. Ware het niet dat er ineens een hele andere soundcheck ingepland stond van een grote groep jeugdigen die vol enthousiasme aan het dansen en zingen begonnen. Dat was helemaal niet erg: hartstikke leuk om te zien en te horen!
Na een half uur was ons koor aan de beurt. En daar sta je dan op het podium in de Grote Zaal. Raar, hoor. Normaal zit ik altijd in de zaal zelf, maar het was wel heel leuk om ook deze kant nu eens te bekijken en te ondervinden.
Om 12 uur waren wij aan de beurt voor het echte werk. Wij mochten het spits afbijten! Geen idee of we veel publiek hadden. Er waren zoveel lampen op ons gericht, je zag zowat geen hand voor ogen. Je keek in een zwart gat. Aan het begin waren we nog een beetje timide. Maar al snel ging het best lekker. En toen we zagen dat Peter helemaal in zijn nopjes was toen er op een bepaalde plek in een nummer niemand doorzong, waren we zelf ook helemaal blij!
Dat gaf weer moed voor ons volgende optreden dat om 13.30 op het Stadhuisplein moest plaatsvinden. Eerst hebben we tussentijds bij V&D nog even wat gedronken en gegeten.
Daarna was het tijd voor HET optreden. Met daglicht! In het openbaar! Zo gevreesd door sommige sopranen! (vraag me niet waarom...) Hadden we in het stadstheater nog 4 sopranen en 2 leenmezzo's, op het Stadhuisplein stonden we nog maar met 2 sopranen en de 2 leenmezzo's....:-/ Je voelt je dan toch wel een beetje in de steek gelaten, hoor!
Maar goed, ik denk niet dat we ons hebben hoeven schamen voor ons optreden. Het ging helemaal niet zo slecht! Tenminste, dat gevoel heb ik. We hebben in ieder geval ons best gedaan. Op naar ons volgende optreden: volgende week zondag in een verzorgingshuis in Delft. Oei, we hebben nog maar 1 repetitie om te oefenen! Komt goed, komt goed!

Zondag, 16 september.....vriendin Els is jarig en viert samen met haar dochter Babette die woensdag jarig is...haar verjaardag. Hopla, wij naar Houten. Onderweg lekker een CD opgezet met Zumba muziekjes. Daar word je toch vrolijk van! :-) Ik hoop dat Els ook vrolijk bleef na het zien van haar kadootjes. Wat een ellende heb ik daar mee gehad! Ik had zo'n grote ronde witte chrysant gekocht met nog twee gele chrysanten op stam erbij. Op zich heel leuk. Maar wat een ondingen met vervoer! Van de aankoop naar huis waren er al een paar takjes afgebroken van die twee op stam. Daarna moesten ze de auto in. Weer een paar takjes eraf. En ze moesten er ook weer uit....Weer stootte ik er een hele grote takkenbos vanaf. Van die ene bleef zowat niks over. Zag er niet uit! Sorry, hoor, Els! Maar ze komen uit een goed hart!

Dinsdag....prinsjesdag.....Mijn eigenwijsheid maakt weer overuren. Ondanks mijn pijnlijke pootje TOCH naar de Zumba! Ik moest toch mijn nieuwe sportschoenen uit proberen??? Nou, die schoenen zaten prima. Niks mis mee, behalve dan hun afzichtelijkheid. Ze veren lekker mee! Maar op dit moment zit ik wel met mijn voetje in de hoogte. Maar weer even laten rusten.... Donderdagmiddag naar de podotherapeut! Jippie! Daar kijk ik echt naar uit. En volgende week dinsdag TOCH weer naar de Zumba, hoor! :-P

Geen opmerkingen: