dinsdag 18 december 2012

Winterconcert Enjoy en nog meer....


Het weekend is ook weer achter de rug. De jarigen zijn verjaard. De taarten zijn op. De slingers zullen inmiddels ook wel weer opgeborgen zijn. Bij Alex denk ik nog niet. Hij is vandaag nog even ECHT jarig. Gefeliciteerd!
Zondagavond trad ik met ons koor Enjoy op in de Patio. Het 'Winterconcert' stond op het programma! De zaal was goed gevuld, hoewel er nog wel meer mensen in gekund hadden. Toch nog een paar lege stoelen. Nou ja, geeft niet. Het publiek dat er zat heeft het prima naar de zin gehad. Voor de pauze hebben we een collectie vrij rustige nummers gezongen uit ons gewone repertoire. Vooral 'Make you feel my love' van Adele viel in de smaak bij mijn eigen groupies (mijn moeder, haar vriend en Jan). Mijn zus was ook van plan te komen, maar voelde zich niet lekker. Zij kampt al wéken met een verkoudheid die maar niet over gaat.
Ook 'Het dorp' van Wim Zonneveld en 'Zing, vecht, huil, bid, lach en bewonder' van Ramses Shaffy ( voor het eerst in het openbaar gezongen) werd op prijs gesteld. Na de pauze, waarin het publiek verwend werd met allerlei zelfgemaakte taarten, koeken en cakejes, hebben we ons kerstrepertoire laten horen. Ook daar zaten een paar nieuwe nummers tussen. 'It's gonna be a cold, cold christmas' van Dana was er één van. Wat een nummer is dat! Op zich hartstikke leuk om te zingen. ALS je af en toe nog even adem mag halen!! Wat een lange zinnen! En ik stond ook nog vrolijk It's gonna be a LONG LONG christmas te blèren ook! Ajjj, verkeerde tekst! :-) Kan gebeuren!
'Merry Christmas, Everybody!'van Slade is ook nieuw dit jaar. De muziek hadden we al een paar jaar in onze kerstmap, maar we waren er nooit aan begonnen. Terwijl ik het juist zo'n leuk nummertje vind!



Maar goed, we kunnen terugkijken op een leuk concert. Op naar ons kerstontbijt van aanstaande donderdagochtend! Altijd weer een gezellige afsluiting van het koorjaar. Een aantal koorleden maken dan altijd wat lekkers voor erbij. Ik had me opgegeven voor een walnoot/dadelkoek. Niet wetende dat mijn oven stuk zou gaan. MAARRRRR, ik heb nu een oventje van mijn zus en zwager te leen. Die hadden ze nog op zolder staan! Geweldig! Ik kan weer een beetje uit de voeten. De eerste ovenschotel heeft al staan gratineren! De eerste aardappeltjes zijn er al ingebakken! Dat was even wennen... ik moet ze dus wel halverwege de baktijd omdraaien, anders blijken ze dus zwart aan de onderkant en wit aan de bovenkant te worden! :-) Nou ja, voor donderdag hoef ik niets extra's te bakken volgens Pauline, die ik vanmorgen op de Zumba sprak. Ik maak sowieso gevulde cervelaatrolletjes. Lekker!
Jeetje, de zumba van vanmorgen! Hartstikke leuk, allerlei kerstmuziek uit Zuid-Amerika! Alles uptempo! Springen! En niet 5 minuten per nummer...Nee, soms duurde de medley wel 20 minuten! Zwaar! Uitputting nabij! Water!! Nu! Alsjeblieffttttt! Maar ik heb het volgehouden! Was me anderhalf jaar geleden echt niet gelukt! Ik ben best wel redelijk fit, blijkt nu....

Geen opmerkingen: