donderdag 21 februari 2013

Enjoy..de Top 2000!


Vanmorgen zijn we begonnen met de Top2000 workshop bij Enjoy. Een workshop waar we, in zo'n acht weken tijd, ongeveer 6 nummers in gaan studeren. Na afloop, op 21 april, geven we een klein concert aangevuld met nummers uit ons eigen bestaande repertoire.
We hebben maar liefst 7 nieuwe zangeressen erbij! Een aantal oudleden, José en Else, een oudworkshopper, Elvira, en nog een aantal spiksplinternieuwe zangeressen hadden zich aangemeld.  Je merkt het gelijk als er ineens meer mensen staan: een mooi vol geluid!
We zijn vandaag begonnen met Queen, Adele en Coldplay. Van Queen staat het mooie 'Love of my life', o.a. bekend van de reclame over de zeehondencrèche van Lenie 't Hart, op het repertoire. Een mooi gevoelig lied dat door ons koor heel mooi gezongen kan worden!
'Rolling in the deep' van Adele, is natuurlijk een lekkere meegalmer! Niks mis mee. Ware het niet dat het op de bladmuziek even uitvogelen was om te zien welke tekst WIE, WAAR en WANNEER moest zingen :-). Komt goed!
We hebben ook nog even geroken aan Coldplay's 'Viva la Vida'. Kwa tekst kende ik het helemaal niet. Nooit echt naar geluisterd. Maar de melodie is natuurlijk overbekend!
Ben benieuwd welke nummers er de volgende keer bijkomen. Van ELO 'Mr Blue Sky' is al zeker bekend dat die erbij zit. Ik hoorde ook al iets over Shocking Blue's 'Venus' en 'Desperado' van de Eagles. Maar misschien wordt het wel 'I'll say a little prayer' of 'Go like Elijah' van Chi Coltrane. Die werden ook genoemd. Aan de laatste heb ik goede herinneringen! Herinnenringen van 22 jaar geleden. Ik was toen zwanger en ik zat toen nog op Inspirited. Dat nummer zat toen ook in het repertoire en elke keer als we dat gingen zingen werd Mariska wakker in mijn buik en schopte zich zowat een weg naar buiten! Of ze er nu een hekel aan had of dat ze het juist leuk vond.....geen idee. Maar ik ben het nooit vergeten! :-)

Geen opmerkingen: