dinsdag 12 februari 2013

Over oudemannenkwalen enzo....

credits:
papers...MC/Josie
sparkles...Petitesouris
lace...Adelina
flower....Josie
staple...df-rd
art...Lam Tran
stitch...pixiemama
bow...lily
 
"Hang er maar een emmertje onder": opperde (ome) Jan tegen mijn Jan. Ze hadden net een paar partijtjes zitten schaken en het gesprek kwam op 'met je pies naar de dokter' gaan.... Toevallig had mijn Jan dat die dag gedaan. Hij blijkt een probleem te hebben met nadruppelen. Ach ja, dat ga je krijgen, die oudemannenkwaaltjes. Inmiddels is z'n urine en bloed onderzocht en heeft hij een (voor hem totaal onverwacht) prostaatonderzoek gehad. :-) Zijn prostaat leek niet echt vergroot te zijn. Hij krijgt nu pillen om de samentrekking van de spieren in zijn prostaat te verminderen. Kijken of dat helpt!
Verder heeft hij sinds die val in januari een slijmbeursontsteking in zijn elleboog. Jemig! Hij zit wel in ene keer in de lappenmand, zeg! Zijn elleboog is behoorlijk pijnlijk als hij er op leunt of stoot. Verder zit er nog steeds een bult op. En als hij lang in één houding zit (bv als hij aan tafel zit te werken) dan zwelt zijn arm en zijn hand flink op. Om de paar uur zit hij even een half uurtje met een cold-pack (lees: zak diepvries erwten, wij hebben natuurlijk geen fancy ECHT coldpack!) tegen zijn elleboog. En nu maar hopen dat dat een beetje helpt!
Met mijzelf gaat het stukken beter! Ik doe alweer het meeste zelf in huis. Gaat goed. De pijn die op komt zetten bij het lopen gaat ook stukken sneller weer weg als ik even ga zitten. Goed teken, toch?
Komt mooi uit want er komt een drukke week aan met verjaardagen, theaterbezoek (de Jantjes), en het etentje met de Scratchmeiden in Leiden! Allemaal leuke dingen die ik niet wil missen. :-)

Geen opmerkingen: