dinsdag 2 juli 2013

Feestjes alom!

 
Het afgelopen weekend stond in het teken van feestjes! Zaterdag was ik uitgenodigd, samen met nog wat andere koorleden, om te vieren dat Marianne en haar man Jan beiden 60 jaar waren geworden EN dat ook zij 25 jaar getrouwd zijn. Dubbel feest dus! Ze vierden het bij Pier32 vlakbij Kijkduin. De hele week hielden we nauwlettend het weer in de gaten. Je weet maar nooit met die nederlandse 'zomers'. Maar het viel allemaal reuze mee! Het zonnetje begon zelfs te schijnen! Perfect!
 Marianne had een flinke muzieklijst samengesteld. Er zaten ook nummers bij die we met het koor zingen. En we werden natuurlijk geacht om die mee te zingen. Het liefst nog onze eigen koorpartijen ook! Dat dat niet altijd van een leien dakje ging spreekt vanzelf! :-) De originele nummers zijn vaak in een totaal andere toonsoort dan de toonsoort die wij hanteren. Maar dat mocht de pret niet drukken!
Zingen deden we gewoon tussen het eten door. Er was een barbecue. Een enorme barbecue! Met alles erop en eraan en erbij. Mijn favoriet was de sparerib. Daar heb ik er wel weer flink van weg zitten eten. ;-) De ijstaart na afloop was trouwens ook niet te versmaden! Lekker, hoor!
Jan en Marianne kregen als kado nog een Jilster tijdschrift. Ik had er nog nooit van gehoord maar dat is wel erg leuk, zeg! Iedereen in het gezelschap heeft zijn bijdrage eraan geleverd. Zo is het een erg persoonlijk tijdschrift geworden waar Jan en Marianne veel leesplezier aan zullen hebben.
Na een prachtige zonsondergang was het weer tijd om op huis aan te gaan. Heerlijk nog even een uitbuikend wandelingetje door de duinen gemaakt op weg naar mijn auto. Het was een leuke avond!

En zondag zijn Jan en ik naar de verjaardag van Géneviève geweest. Drie jaartjes oud! Dat is het kleinste grietje op de scrap van hierboven. Toevallig had ze zondag hetzelfde jurkje van de foto aan. Dat jurkje stamt dus uit 1993! Het waren de feestjurkjes van Roxanne en Mariska op het huwelijk van hun oma. Nu worden de jurkjes dus gedragen door Joséphine en Géneviève! Is dat nostalgie of niet?

Geen opmerkingen: