donderdag 4 juli 2013

Ombre haar.....

Je ziet het overal! Als je er op let! Ombre haar! Of dip-dye haar. Mag ook. Kleurverloop van donker naar licht. Ik vind dat zo leuk, hè! En ik wil dat zo graag! Maar ik durf niet... Het is leuk als je een slag in je haar hebt of krullen. Maar mijn haar is zo steil als een zwarte piste in Zwitzerland en bovendien is het veel te kort. En ik ben (misschien) al te oud? Ja, ik weet het: als je dat gaat denken dan BEN je ook oud! Mea culpa...
Maar ja, gelukkig heb ik een dochter. Nog heerlijk jong van lijf en leden. Gezegend met een aardige bos golvend haar in laagjes! Dus ik ben haar maanden geleden al gaan voorbereiden op wat komen ging: ze ging ombre haar doen! Of ze nou wilde of niet! Het heeft even geduurd, maar inmiddels had ik haar zover. (nou doet ze nooit iets tegen haar zin, dus ik neem aan dat ze uiteindelijk diep in haar hart zelf ook wel wilde)
In Dublin werd een doos l'Oreal Ombre Haarkit aangeschaft. Stukken goedkoper dan hier in Nederland trouwens! (heb voor mezelf ook weer wat dozen haarkleurtjes gekocht om de grijze invasie tegen te gaan)
Vanmiddag was het zover. Ik mocht het bij haar doen. Spannend!
Eerst hebben we wat filmpjes op YouTube bekeken. Daarna nog maar eens de gebruiksaanwijzing doorgelezen. Nouuu, dat moest toch wel lukken???
Tja, hoeveel verf moest er nu op het borsteltje? Had ik wel genoeg voor heel haar haar? Dus maar liever niet zo heel scheutig de plukken bewerken. Beter een subtiele look dan dat haar punten pornoblond zouden worden....
Zelf zat ze er een beetje stilletjes en gespannen bij. :-) Kan ik me helemaal voorstellen! Kan ze ooit nog over straat of moet ze de komende tig jaar als een kluizenaar leven?? Maar ik heb mijn best gedaan! Ik vond het nog leuk om te doen ook! Nu is het alweer achter de rug. Van mij had het er nog wel wat uitgesprokener mogen uitzien. Zij is allang blij met het minder opvallende maar toch wel zichtbare resultaat! En ik? Ik ga mijn haar toch maar weer laten groeien! Ik wil ook ombre haar!

Geen opmerkingen: