vrijdag 16 augustus 2013

"I Scream You Scream, We All Scream For Ice Cream"

Het 'Jalfrezi' prutje staat op het vuur te pruttelen.  Het huis ruikt lekker naar gember, knoflook, garam massala en nog heel wat meer kruiden. Vanavond eten we dus indiaas! Ik heb net Raita gemaakt en met de overgebleven yoghurt ben ik nu een bak Pindakaas/Banaan/Nutella ijs aan het maken. Dat recept heb ik weer van Pinterest afgehaald. Tjonge, dat is toch wel een bron van inspiratie, hoor! Hoe kom je anders aan zo'n typische combinatie ijs! Dat kunnen alleen die gekke amerikanen maar verzinnen! ;-) Wie weet is het niet te pruimen, maar als je het niet probeert... Apart is het in ieder geval wel! Over anderhalf uur moet ik de warme Nutella eroverheen gieten en met een vork erdoor heen zien te swirlen. Ben heel benieuwd naar de smaak....
Inmiddels heb ik al tig soorten ijs gemaakt. Op één staat nog steeds bananenijs! Al een paar keer gemaakt. Lekker zoet en romig. Deze vinden we allemaal het lekkerst! Op de tweede plaats: perzikenijs! Heerlijk van smaak en mooi van kleur! Gevolgd op drie met kersenijs! Prachtige kleur en goed van smaak. Op vier meloenijs, lekker fris van kleur en smaak! Op vijf aardbeienijs. Beetje gewoontjes. En op zes perenijs....mwahhh, de smaak van peren kwam er niet echt goed doorheen en de kleur was ook niet echt aantrekkelijk. Binnenkort maar eens citroenijs en mangoijs maken!

Goed nieuws! Hoewel ik ongeveer 17 jaar ( :-/) op mijn buitenkraantje heb moeten wachten is het sneller gelukt om een megahandige automatische oproltuinslangmuurhaspel (mooi woord voor galgje??) aan de muur te krijgen! Ik had hem besteld, ontvangen en twee dagen later heeft Jan hem al opgehangen! Jippie! Zie je wel dat dingen best wat vlugger kunnen!!!
Ook het ingestorte bed heeft hij opgekalifaterd, gehamerd, geschroefd en geschuurd.... Dat duurde iets langer. Een week! Ik slaap nog steeds een beetje gespannen. Draai me heel voorzichtig om. Nog steeds ben ik een beetje bang om weer ter aarde te storten. Morgen gaan we naar Ikea. Daar heb ik een leuk ledikant gezien met lederen kussens. Kijken of daar een paar Auping spiralen ingelegd kunnen worden. Dan ook nog op zoek naar een paar matrassen. Dat lukt nooit in één dag! Maar goed...17 jaar zal het nu toch niet meer duren??

Geen opmerkingen: