zondag 25 augustus 2013

Sail de Ruyter/Vlissingen

Gistermorgen, om 8.15, waren wij al onderweg! Eerst de auto bij station Rokkeveen neergezet. En vandaar uit met de trein over Gouda en Rotterdam naar Vlissingen voor de vlootschouw van Sail de Ruyter. We hadden zo'n dagretour gekocht bij Blokker voor 15,50. Nou, dat is goed te doen, hoor! MITS je, zoals wij, in de gelukkige omstandigheid was dat je een zitplaats had kunnen bemachtigen. Zelf noemden ze het een planningsfoutje.... de mensen die hebben moeten staan of op de trappen hebben moeten zitten zien dat waarschijnlijk anders.
We hadden in eerste instantie goed weer. Jan wilde geen jas mee, ik had een vestje aan. Het was bewolkt, maar de wind was warm. Vanaf het station was het nog een flinke wandel naar het centrum. Eerst met honderden mensen tegelijk over de smalle sluisbruggetjes in de haven om bij de boulevard te komen. Daarna weer met massa's mensen over een ander sluisbruggetje bij de binnenhaven.
We gingen in het centrum eerst op zoek naar de Walstraat. Daar is een soort museumpje vol oude kinderwagens uit de jaren 50 en 60. Daar zou om 13.00 en om 15.00 een kinderwagenparade vertrekken. We waren er keurig netjes op die tijd maar de 30 wagens waren allang vertrokken en liepen al ergens rond. En ga dan maar eens zoeken! Het winkelpandje was wel open voor publiek dus we hebben ons nog even staan vergapen aan de prachtige kinderwagens die er nog stonden. Ik heb er helaas geen foto's van genomen. We hebben nog een beetje gewinkeld en hebben hier en daar nog wat staan luisteren naar een paar Shanti koren, Het weer was nog steeds goed dus zochten we een terrasje op waar we op ons gemakje, bij gebrek aan paraderende kinderwagens, paraderende mensen hebben zitten kijken. Ook leuk! En er komt wat voorbij, hoor! :-)
We liepen daarna maar eens terug richting de boulevard waar zich intussen een mensenmenigte had verzameld. De vlootschouw was begonnen. We probeerden ook nog een blikje te kunnen werpen maar dat viel nog niet mee. Uiteindelijk stonden we dan toch nog ergens waar we een goed uitzicht hadden. Mooie schepen kwamen voorbij. Waar de 'Kruzenshtern' toch wel de indrukwekkendste van was. Prachtig! Zie bovenstaande foto. Ik heb hem in Instagram bewerkt om hem nog mooier uit te laten komen.
Na de vlootschouw zijn we langzamerhand weer terug naar de trein gelopen. Onderweg begon het aardig te regenen. En er kwam meer wind. Aj, daar liep Jan in zijn korte mouwtjes,. En aj, daar zogen mijn (iets te lange) broekpijpen al dat regenwater al op. De trein terug was ook druk. Weer mensen die tot aan Rozendaal hebben moeten staan! Schande NS!
Dit keer zijn we meegereden tot Laan van NOI en vandaar de randstadrail gepakt naar Rokkeveen. De auto gepakt en rechtstreeks naar de chinees gereden. We waren moe en we hadden trek! En we hebben het ons lekker laten smaken, hoewel het behoorlijk aan de zoute kant was....
Moe en verzadigd kwamen we weer thuis. Na een lange, vermoeiende, leuke dag!
Hier is nog een filmpje......

En hier zijn nog wat foto's:

http://s198.photobucket.com/user/Ineke62/slideshow/Sail%20de%20Ruyter

Geen opmerkingen: