zondag 20 oktober 2013

Over behangrampen en housewarmingsfeestjes....

credits hier
Nou, het behang zit er op in het voorgangetje. Oh hemel, wat een klus was dat! Ik heb er zo'n pech mee gehad! Ten eerste moest natuurlijk alle troep eruit. Alle jassen van 3 kapstokken lagen op een berg in de woonkamer. Alle sjaals, dassen enz. in een vuilniszak gedaan. Veel teveel troep heeft een mens, echt waar. Daarna schroefde ik de kapstokken eraf. De muren bleken erg poreus te zijn, dus ik trok enorm veel gruis mee. Met groot gapende gaten tot gevolg. Aan de ene wand zit uiteraard  een radiator wat sowieso al vervelend behangen is. De buizen ervan zitten ook nog eens aan de muur vast waardoor je weer een baan niet recht op de muur krijgt. Plus het feit dat je met trap en al je kont niet kunt keren in zo'n kleine ruimte... pfff. Maar goed, ik ben uren bezig geweest. Ik had het oude behang op één muurtje laten zitten omdat ik niet wist of ik het zou halen met mijn nieuwe behangetje. Bleek toch net krapjes aan te kunnen dus dat oude behangetje moest er ook nog af. Gelukkig hebben Mariska en Alex dat even voor me gedaan... kon ik even wat te eten maken en even uitpuffen op de bank. Ik blijk toch nog wel last te krijgen van mijn buik en rug als ik heel veel achter elkaar doe.
Ik wilde de klus afmaken dus na het eten ben ik verder gegaan met het laatste muurtje. Op zich een makkelijk muurtje met twee rechte banen. En ik had net genoeg behang ervoor. Er mocht alleen niks fout gaan!  Met pijn in je rug, geen bewegingsruimte, inmiddels geen daglicht meer en ook eigenlijk geen zin meer... tja, dan vraag je om problemen. Het ging dus ook niet! De eerste baan kreeg ik er al niet goed op. Dus er weer vanaf en opnieuw geprobeerd. Weer niet goed! Misschien moest ik in de andere hoek beginnen? En dat had ik nooooit moeten doen! Plakken deed het inmiddels niet meer. Ajjj. Ik kon geen papier verspillen! Zo goed en kwaad als het ging toch nog opgeplakt. De andere baan ging al helemaal niet. Die moest de hoek om. Schots en scheef. Gescheurd en al. Dat ging um niet worden. Nu zit die baan er in stukken op. En nog ondersteboven ook! Mijn eerste en enige ondersteboven baan! Maar ik kan er niks meer aan doen. Papier is op! Nou, dat doe ik nooit meer! Voortaan wil ik altijd een extra voorraadje hebben. En wie weet bestel ik nog wel een rol. Dan doe ik dat hele muurtje opnieuw! Bwllaahhh.
Inmiddels is er ook al een beschadiging aan mijn andere muur. De verschoven gordijnroe op de deur heeft een hele deuk in mijn behangetje gemaakt. Grrrr. EN de grote kapstok hangt nog niet. Jan probeert hem vandaag nog even op te hangen. Hij gaat nieuwe gaten boren. Als de hele muur maar niet naar beneden komt!
Ik ga zo beginnen aan het hoofdbord dat Nico heeft gebouwd. Hardstikke leuk geworden! Dalijk even schuren, en alvast gronden. Het plankje bovenop wordt aqua, de rest ' nootmuskaat'. En het zijkantje van de bovenste plank wordt tegen de tijd dat ik de goeie hobbyverf heb gevonden 'brons', net als de lampen.

Gisteren zijn we naar een housewarmingsparty in Linschoten geweest. Nichtje Laura is inmiddels op zichzelf gaan wonen en heeft samen met een goeie vriendin van haar, Sanne, een huis gehuurd. In je eentje is zoiets niet optebrengen, dus dit was een leuke (en bovendien gezellige) oplossing.  Ze hebben een mooi dubbel bovenhuis. Een leuke tijd toegewenst, meiden! :-)

Bovenstaande scrap is gemaakt met een oude kinderfoto van mijn schoonvader. Lief, he?

Geen opmerkingen: