maandag 7 oktober 2013

&%^@#$$% kastje!

En toen kwam het kastje... Nou, kastje...er werden twee pakketten bezorgd. Een kastje was het toen nog niet! Jan en ik zijn er die vrijdagavond aan begonnen om het ding in elkaar te schroeven. We moesten de klus wel zelf klaren want Mariska had hem naar Den Haag gesmeerd. En het liep best voorspoedig. Tegen elf uur hadden we hem grotendeels in elkaar gezet. De deurtjes konden erin. Maar heee, waar zaten nou ineens de gaatjes voor het beslag van het ene deurtje?? Verrek, aan de verkeerde kant! Aj, één tussenschotje zat dus verkeerd om! :-) Het kastje moest dus weer helemaal uit elkaar om het goed te krijgen. En ik had net 31 schroefjes in de achterplaat staan draaien.....Natuurlijk! Het zal eens een keertje goed gaan! :-)
De volgende morgen zijn we weer verder gegaan. Al die schroefjes er weer uit. Kastje weer uit elkaar. Tussenschot omgedraaid, kastje weer in elkaar. Achterschot met de 31 schroefjes weer erop gezet. Mooi, de deurtjes konden erin! Maar op de tekening stond dat eerst de laatjes erin gezet moesten worden. En we kregen het maar niet voor elkaar. Er klopte iets niet met de geleiders. Nog eens de tekening bekeken. En nog eens.... Wat was er toch?? Hadden die 3 schroeven er misschien iets mee te maken die er nog lagen?? Schroeven K...waar moesten die dan in?? Ohhh, in de laatjes?? Oeps, beetje vergeten. Mea culpa! Schroef, schroef. Ja, nu zitten de geleiders goed vast! Maar waarom liepen ze dan niet goed vast in de andere geleiders in het kastje?? Zouden die misschien verkeerd om geschroefd zitten?? Uhhh, ja, dus! *zucht* Schroef, schroef, schroef......Eureka, de laatjes zaten erin! Nu de deurtjes er 'even' inhangen.....Nou, dat lukte dus ook niet goed. Schots en scheef. Klemmend of gapend. We hebben alles gezien! Gelukkig heeft Nico er gisteren nog even tijd in gestoken! We vierden toch Jan z'n verjaardag, dus dat kon mooi even. Nu ziet het kastje er prima uit. Staat heel onschuldig leuk te staan bij de muur. Maar wij weten wat een onding het was!
Foto's volgen nog als het bed er ook is....
Nu alleen nog op zoek naar een nieuw (art deco-achtig) staand klokje en een (art deco-achtige)sunburst spiegel. Dan is het ECHT af! *denk ik*

Geen opmerkingen: