donderdag 24 oktober 2013

Over schilderfiasco's en gepimpte ballen...

 
Ik had ooit via het internet mijn tenen laten lezen. En een tijdje geleden kreeg ik daar antwoord op. Was wel grappig. En het gekke is: het klopt! Vooral het vol enthousiasme beginnen aan iets en (als het te lang duurt) moeite hebben om het af te maken. Dat blijkt nu maar weer....
Vol verwachting was ik aan het opknappen van de slaapkamer begonnen. Alles is dan nog leuk om te doen. Je ziet het mooier en mooier worden. Maar de weken verstrijken dan. Dingen gaan fout. Dingen schieten niet op. Je oog richt zich alweer op andere OOK leuke dingen om te doen! Op Pinterest was ik iets tegen gekomen om je kerstballen met kraaltjes te versieren. Wil ik nu ook! Dus intussen ben ik op zoek gegaan naar kraaltjes (gekochte en gebietste). En patronen! Ik zit te popelen om te beginnen! Maar ik heb nog geen tijd! De slaapkamer moet af! Het liefst voor zondag wanneer Mariska haar 23e verjaardag viert.... In mijn enthousiasme (daar heb je het weer!) had ik bedacht om dan een Marokkaans buffet te maken voor een man of 15. Leuk! :-) Maar ja, dat moet dan ook wel weer tussen het verven door gepland worden....
Het verven van het hoofdbord ging voor geen meter! Een te klein potje MDF grondverf, dus maar 1 laagje van dat spul. Met een verfrolletje dat maar voor de helft op de houder paste die we nog hadden liggen. Ging niet. Dan maar een kwast gepakt. Uiteraard eentje met zwarte haren die in de rui was.....Weggegooid en weer een andere (betere) gezocht. Schroefgaatjes die eigenlijk eerst dicht geplamuurd hadden moeten worden.  Tweede laag grondverf (ander spul dat we nog hadden staan) erover geschilderd. Druipers!!! Geprobeerd weg te schuren. Niet helemaal gelukt. Lak erover heen. En ik was daarmee bezig en ik zag het al gelijk: Niet de goede kleur!! Maar om nu weer op een holletje naar de winkel te moeten... Ik had er geen zin meer in! Strijk, strijk, strijk....en hoe groter het geverfde vlak werd.... Erger, erger,erger! Ik WIL niet meer!! Ik wil andere dingen doen!! 't Is niet naar mijn zin!
Maar gelukkig heb ik Jan! Hij is volgende week vrij en hij bood aan om het opnieuw te doen. Inclusief plamuren! En met verf in de juiste kleur! Die laat ik nu maar mengen!
Ik ben uitgeklust voor de komende 18 jaar ! Ik ga me aan het Marokkaanse buffet wijden! Ik ga kraaltjes rijgen! Ik ga verder met ons 25-jarig huwelijksfotoboek.
Maar niet nu....ik ga lekker naar buiten! Het zonnetje schijnt!

2 opmerkingen:

Carina zei

Grappig stukje en heel herkenbaar!

Carina zei

Grappig stukje en heel herkenbaar ;-)