dinsdag 19 november 2013

Over weemoed en mietjesgedrag....

credits hier
Mijn moeder's tuinhuisje is bijna leeg! Alles wat niet aan het huisje vast zit moet weggehaald worden. Maar waar moet je met alles naartoe? Er stond nog een kast vol met tuinboeken, kopjes, glazen, borden...noem maar op. Een tafel, een bank. Een keukenkastje met allerlei spul. En niemand van ons wilde het hebben. Wat moet je er allemaal mee? Naar het grofvuil brengen? Zonde! Mijn zus heeft via facebook geregeld dat het kastje en de tafel opgehaald werd door mensen die er nog wel een plekje voor hadden. Dat ruimt lekker op! Het keukenkastje stond al op instorten, dus dat heeft mijn zwager maar helemaal tot moes geslagen. Het zeil moest er ook uit. Ook dat werd in stukken opgerold en in de achterbak van onze auto gepropt. Hopla, naar het grofvuil ermee. (ik reed wel weer mooi de verkeerde ingang in!)
Een aantal tuinstoelen en kussens heb ik mee naar huis genomen. Komt misschien ooit nog van pas. Ook de zonnewijzer staat nu in onze tuin. Die ga ik nog een beetje opknappen. Nu moeten de planten nog uitgegraven en verhuisd worden. Ook het leuke bankje moet nog een bestemming krijgen.
We hadden echt een beetje een weemoedig gevoel. De afgelopen zomer hebben we het weer zo naar onze zin gehad op de tuin. Gezellig thee drinken, samen eten. We zullen het missen. Weer een periode afgesloten. En mocht het nou weer een jaar uitgesteld worden (het platgooien van het gehele tuincomplex)... dan nemen we gewoon weer de stoelen van huis mee, en de kopjes, en de glazen....! Moeten we wel weer een mooie zomer krijgen! :-)

Vanmorgen ging ik vol goeie moed naar de Zumba. Ik wilde op de fiets, maar het regende... Dus maar met de auto. Nou, ik was de straat nog niet uit of het hele verkeer stond vast! Geen doorkomen aan! Dat voorspelt nooit wat goeds als het in de wijk al stil staat... :-/ Dus ik ben maar de eerste de beste zijstraat ingegaan en ben weer terug gereden. Ik weet eigenlijk niet wat er nou gebeurd was. Ik heb verder niet gekeken. Volgende week een nieuwe poging om naar de Zumba te gaan. Ik werd al gelijk voor mietje uitgemaakt door dochterlief.... volgens haar had ik best door de regen op de fiets kunnen gaan. :-) Dat moet zij per slot van rekening ook als ze vanaf station Leiden naar de faculteit moet. Ik denk dat ze wel een beetje gelijk heeft. Ok, een piepklein beetje dan! :-P Maar regen is zo nat, hè? ....

Geen opmerkingen: