zaterdag 21 december 2013

Kerstontbijt, kerstbal, kerstbel...


En zo kabbelen we door richting de feestdagen....
Afgelopen donderdagochtend was het tijd voor het kerstontbijtje bij ons koor. Altijd gezellig om met elkaar te eten. Sommige leden maken dan nog iets lekkers als extra erbij. Er was tulband, er was taart. Ikzelf had nog van die, met Philadelphia gevulde, cervelaatrolletjes gemaakt. Gedoopt in verse bieslook. Die bieslook had ik nu niet als plantje gekocht zoals ik meestal doe. Maar daar krijg ik altijd zulke wolken fruitvliegjes van in de keuken! Jakkes! Nee, dat wil ik niet meer. Dus nu gewoon een losse bos gekocht. Gesneden en de rest ingevroren. De fruitvliegjes hebben het nakijken! Tssss.
Wat ik wel miste bij het ontbijtje was een sneetje krent, zoals we dat hier altijd noemen! Dat hoort bij kerst, een stol! Vind ik juist altijd zo lekker!
Na het eten heeft Patricia, samen met Peter onze dirigent als begeleider aan de piano, een paar kerstnummertjes op haar viool gespeeld. Leuk! :-) Daarna hebben we met z'n allen nog even wat kerstnummers uit het repertoire gezongen. Ik stond wel even de verkeerde partij uit 'Away in a manger' te blèren. Ik zong het eerste couplet vrolijk met de mezzo's mee voor ik me bedacht dat ik een heel andere partij had. Ach, dat mag de pret niet drukken! :-) Maar verder ging het eigenlijk best wel goed, ons kerstrepertoire. Laten we hopen dat we volgend jaar wel weer een kerstconcert(je) geven. 'T is anders geen kerst! Toch?

Het derde kerstbalrokje is nu ook klaar. Daar is weer menig uurtje gepruts en gepiel in gaan zitten. Maar ze worden wel mooi, vind ik. En ze vallen ook behoorlijk op in de boom. Een beetje victoriaans. Het heeft wel wat....
Wat is er verder nog voor nieuws?
Nouuuu. In oktober was Jan jarig en toen kreeg hij een nieuwe deurbel kado. En raadt eens?? Nu hangt hij al!! In twee maanden tijd! Ik moet er wel weer even aanwennen, hoor, aan dat gebel! Heb ik jaaaaaaaren niet gehoord, joh! Ik heb er wel een briefje bij gehangen op welke bel er nu gedrukt moet worden. En toch ook maar erbij vermeld dat ze ook nog even moeten klepperen. Voor de zekerheid. Want ja, t'is een bel op batterijen. En die gaan natuurlijk ook niet eeuwig mee! En dan is het weer stil. Heerlijk stil, misschien wel! :-)
Wist je trouwens dat het vandaag officieel winter is?? Vanaf morgen gaan de dagen weer lengen! Nog een paar maandjes en het is al weer lente! Het kan mij niet snel genoeg gaan...
Ik wens iedereen prettige feestdagen toe. Wees blij met Kerstmis en vier het met elkaar, want Kerstmis komt maar eens per jaar!

Geen opmerkingen: