zondag 15 december 2013

Over jarige Jetjes...



Vandaag is mijn achternichtje Joséphine 5 jaartjes oud geworden. Goh, wat vliegt de tijd toch. Zo ligt ze nog in de wieg en zo zit ze hele dagen op school en is ze al een hele jonge dame aan het worden. Ze had vandaag een mooie feestelijke verjaardagsjurk aan. Roze (uiteraard), met zilveren glimmers erop en van achteren een mooie strik. Haar haar was ingevlochten geweest dus dat was één grote bos met golfjes. Er was geen twijfel over wie de jarige Jet was. Laat dat wel duidelijk zijn! He, heerlijk toch, die leeftijd! Ik weet nog wel hoe dat voelde, hoor. Gewoon die opgewonde spanning al. Slingers. Taart. De visite komt voor JOU en nemen kadootjes mee. Al die aandacht. Aan de ene kant ook een beetje eng, want eigenlijk wil je al die aandacht niet. Maar ja, aan de andere kant...als je zo'n mooie prinsessenjurk aan hebt...dan wil je toch ook wel weer gezien worden. Ik zie dat ook weer terug bij Joséphientje. Altijd een beetje verlegen!
Ook achternichtje Ilena vierde vandaag haar verjaardag. Zij is een paar dagen geleden twee jaartjes oud geworden. En aangezien ze niet heel vlakbij wonen hebben Jan en ik ons opgesplitst. Hij ging naar Ilena in Maarssen, ik naar Joséphine. Ook weer opgelost!
En als ik net van een verjaardag terugkom heb ik geen zin om te koken. Dus nu staan Mariska en Alex in de keuken. Ze maken witlof met ham en kaas uit de oven, aardappelkroketjes en een karbonade. En ik? Ik hoef lekker helemaal niks te doen! Ik rust op mijn lauweren! Ik neem het ervan! Ik ga lekker even zitten. Ook weer opgelost! Eet smakelijk allemaal!

Geen opmerkingen: