dinsdag 31 december 2013

Prettige jaarwisseling!


De afgelopen dagen stonden in het teken van bezoekjes. Hilda werd 50 en vierde haar verjaardag in de Brasserij in Delft. Ze houdt helemaal niet van het ABC dat vaak gedaan wordt op feestjes. Je hele hebben en houden wordt in rijmvorm ten gehore gebracht. De jarige wordt vaak een beetje in verlegenheid gebracht. Maar voor de rest van het gezelschap is het natuurlijk wel hilarisch! :-) Haar collega's hadden lekker toch flink hun best gedaan!
We zijn ook nog op bezoek geweest bij Yvonne, de moeder van Alex, om eens te kijken waar Alex tegenwoordig woont. Nou, in de wijk waar ze wonen heb ik heel wat jeugdige voetstapjes liggen. Thea en Jeannette (schoolvriendinnen) woonden er ook. Het is er niet veel veranderd. Ja, een anti-parkeerbeleid! Alleen overdag sta je er nog gratis. :-/
Vanmorgen zijn we traditiegetrouw naar het Omniversum geweest. Naar 'Alaska'. Mooie film! En het helpt wel als je vraagt om meer beenruimte. We zaten uitstekend! Goh, wat is deze aardkloot toch mooi! Laten we er maar zuinig op zijn.... Op de Frederik Hendriklaan nog even gewinkeld en oliebollen en appelbeignets ingeslagen voor vanavond. We vieren het vanavond thuis, samen met de kinders, mijn moeder, zus en zwager. Mariska, die de sluipweggetjes van haar vader op de heenweg maar verloren tijd en onzin vond, reed terug naar Zoetermeer. Met gezwinde spoed! Geeft niks, ging prima. En de auto is ook weer eens flink doorgeblazen! Goed voor de uitlaat! :-)

Ik zat gisteren het afgelopen jaar eens te overdenken. Het was een goed jaar. Eerst in januari mijn baarmoederverwijderingsoperatie (drie maal woordwaarde?) waar ik nog geen sekonde spijt van heb gehad! Ons 25-jarig huwelijksfeest in Juli. Was geweldig! Goede herinneringen! Die prachtige en vooral lange zomer! Heerlijk! Het opknappen van de slaapkamer. Pfff, netjes geworden, maar wel vermoeiend. :-P Het nieuwe lekker slapende bed! En weet je wat me verder is opgevallen? Dat er zoveel kinderen dit jaar het ouderlijk nest hebben verlaten! Niet hier bij ons. Maar wel bij 6 andere gezinnen van onze familie- en kennissenkring! Wel heel toevallig, dacht ik zo!
Nou, het is tijd om eens even de laatste voorbereidingen te gaan treffen voor vanavond. Ik wens iedereen een heel fijn 2014. Hè, dat klinkt veel mooier, 2014! Mooi rond getal. Hou ik van! Proost op een gezond en zorgeloos nieuw jaar vol geluk, gezelligheid en warme vriendschap voor elkaar!

Geen opmerkingen: