dinsdag 27 augustus 2013

Blogger frustratie!

Ahhhhhh, ik ben gefrustreerd!!!! Wat een ellende met dat Blogger-gedoe! Ik wilde net 'even' mijn blogachtergrondje wisselen. Het laatste achtergrondje met header had ik al bijna een jaar lang. Tijd voor vernieuwing! DUS....dat ging ik eventjes aanpassen. Normaal rommel ik dan wat in de HTML van Blogger, zorg dat er een verwijzing instaat naar één van mijn achtergrondjes op Photobucket, pas de header aan en klaar is Kees. Ik wist altijd precies WAAR ik dat in de HTML moest aanpassen. Ging jaren goed! Tot vandaag.
Blogger is intussen overgestapt op sjablonen. Wie weet is dat wel handig, dacht ik nog. Dat ga ik eens proberen, dacht ik nog. Wie weet is dat veel makkelijker, dacht ik nog. Oh, wat was ik nog onschuldig en naief! Ik klik op sjabloon aanpassen en pats...mijn oude bloglayout weg. En net toen ik dat deed, bedacht ik me dat ik eigenlijk eerst mijn oude layout veilig had moeten stellen. Ik keek nog naar de backup/herstellen knop! Terug kon ik niet meer, alleen vooruit! Eerst zitten klooien met mijn eigen achtergrondjes. Of ze waren ineens veel te groot, of ze werden herhaald zodat je ze in stukjes zag. Was niet mooi. Mijn eigen headers waren te smal of te breed en kwamen niet in het midden te staan. AAARRGGGG. En zoveel tijd wilde ik er al helemaal niet aan kwijt zijn!
Dus maar een achtergrondje van Blogger genomen. Die past altijd, dacht ik zo. En inderdaad.
Nu dus maar alleen voorlopig een geschreven tekst als titel. Saaiiiii! Maar het moet maar even!
Binnenkort zal ik wel weer even in de Ontwerp materie duiken om te kijken hoe ik het kan krijgen hoe ik het hebben wil. Helemaal geen zin in, maar hoe het er nu uitziet vind ik ook bagger.
Komt goed......ooit! &#%^*^#$@#

zondag 25 augustus 2013

Sail de Ruyter/Vlissingen

Gistermorgen, om 8.15, waren wij al onderweg! Eerst de auto bij station Rokkeveen neergezet. En vandaar uit met de trein over Gouda en Rotterdam naar Vlissingen voor de vlootschouw van Sail de Ruyter. We hadden zo'n dagretour gekocht bij Blokker voor 15,50. Nou, dat is goed te doen, hoor! MITS je, zoals wij, in de gelukkige omstandigheid was dat je een zitplaats had kunnen bemachtigen. Zelf noemden ze het een planningsfoutje.... de mensen die hebben moeten staan of op de trappen hebben moeten zitten zien dat waarschijnlijk anders.
We hadden in eerste instantie goed weer. Jan wilde geen jas mee, ik had een vestje aan. Het was bewolkt, maar de wind was warm. Vanaf het station was het nog een flinke wandel naar het centrum. Eerst met honderden mensen tegelijk over de smalle sluisbruggetjes in de haven om bij de boulevard te komen. Daarna weer met massa's mensen over een ander sluisbruggetje bij de binnenhaven.
We gingen in het centrum eerst op zoek naar de Walstraat. Daar is een soort museumpje vol oude kinderwagens uit de jaren 50 en 60. Daar zou om 13.00 en om 15.00 een kinderwagenparade vertrekken. We waren er keurig netjes op die tijd maar de 30 wagens waren allang vertrokken en liepen al ergens rond. En ga dan maar eens zoeken! Het winkelpandje was wel open voor publiek dus we hebben ons nog even staan vergapen aan de prachtige kinderwagens die er nog stonden. Ik heb er helaas geen foto's van genomen. We hebben nog een beetje gewinkeld en hebben hier en daar nog wat staan luisteren naar een paar Shanti koren, Het weer was nog steeds goed dus zochten we een terrasje op waar we op ons gemakje, bij gebrek aan paraderende kinderwagens, paraderende mensen hebben zitten kijken. Ook leuk! En er komt wat voorbij, hoor! :-)
We liepen daarna maar eens terug richting de boulevard waar zich intussen een mensenmenigte had verzameld. De vlootschouw was begonnen. We probeerden ook nog een blikje te kunnen werpen maar dat viel nog niet mee. Uiteindelijk stonden we dan toch nog ergens waar we een goed uitzicht hadden. Mooie schepen kwamen voorbij. Waar de 'Kruzenshtern' toch wel de indrukwekkendste van was. Prachtig! Zie bovenstaande foto. Ik heb hem in Instagram bewerkt om hem nog mooier uit te laten komen.
Na de vlootschouw zijn we langzamerhand weer terug naar de trein gelopen. Onderweg begon het aardig te regenen. En er kwam meer wind. Aj, daar liep Jan in zijn korte mouwtjes,. En aj, daar zogen mijn (iets te lange) broekpijpen al dat regenwater al op. De trein terug was ook druk. Weer mensen die tot aan Rozendaal hebben moeten staan! Schande NS!
Dit keer zijn we meegereden tot Laan van NOI en vandaar de randstadrail gepakt naar Rokkeveen. De auto gepakt en rechtstreeks naar de chinees gereden. We waren moe en we hadden trek! En we hebben het ons lekker laten smaken, hoewel het behoorlijk aan de zoute kant was....
Moe en verzadigd kwamen we weer thuis. Na een lange, vermoeiende, leuke dag!
Hier is nog een filmpje......

En hier zijn nog wat foto's:

http://s198.photobucket.com/user/Ineke62/slideshow/Sail%20de%20Ruyter

woensdag 21 augustus 2013

Over pony's en pindakaas

credits:
paper...RDH/Irene Alexeeva
tube....Kahlan
birds....Josie
 
Aan niets heb ik zo'n hekel als aan een te zware pony die in mijn ogen hangt te bungelen. En dan hoeft ie nog niet eens IN mijn ogen te hangen...ik voel het al als hij nog onderweg naar beneden is en mijn wenkbrauwen bereikt. Eigenlijk de hoogste tijd voor de kapper dus. Maar dat wil ik niet. Ik wil mijn haar juist weer laten groeien zodat ik het ombre kan verven net als Mariska. Dus moet ik zelf maatregelen nemen. Ik knip mijn eigen pony wel. Althans knippen... ik wilde het uitdunnen. Ik heb dus een uitdunschaar aangeschaft. Op het internet ( ik kwam steeds op hondentrim- en dierbenodigdhedensites terecht!) had ik al zo'n beetje gekeken hoe ik het zou moeten doen. Ik ben dus net aan het knippen geweest. Het eerste knipje was nog wat onwennig. Een klein miniem knipje in een klein plukje. Eerst maar eens even het effect bekijken, nietwaar? Nou, daar kwam dus niet veel vanaf. Een ietwat groter plukje gepakt... hmm, nog niet echt veel effect! Dat moet dus drastischer! Hop, grotere pluk, KNIP, hatsjiekidee! Shittttt, jeee, wat een hoop haar kwam er ineens vanaf! Echt een berg! En wat eraf is, kun je niet meer bijpunten! Nou, ut moet maar! Mijn vachtje is weer een stuk lichter. Jammer dat ik al klaar ben..... Ik heb nog steeds zin om te knippen....Kiwi! Cloris! Waar zijn jullie?? ;-)

Pindakaas/Banaan/Nutella ijs was minder lekker dan gedacht. Jammer. Volgende keer laat ik de pindakaas achterwege.

vrijdag 16 augustus 2013

"I Scream You Scream, We All Scream For Ice Cream"

Het 'Jalfrezi' prutje staat op het vuur te pruttelen.  Het huis ruikt lekker naar gember, knoflook, garam massala en nog heel wat meer kruiden. Vanavond eten we dus indiaas! Ik heb net Raita gemaakt en met de overgebleven yoghurt ben ik nu een bak Pindakaas/Banaan/Nutella ijs aan het maken. Dat recept heb ik weer van Pinterest afgehaald. Tjonge, dat is toch wel een bron van inspiratie, hoor! Hoe kom je anders aan zo'n typische combinatie ijs! Dat kunnen alleen die gekke amerikanen maar verzinnen! ;-) Wie weet is het niet te pruimen, maar als je het niet probeert... Apart is het in ieder geval wel! Over anderhalf uur moet ik de warme Nutella eroverheen gieten en met een vork erdoor heen zien te swirlen. Ben heel benieuwd naar de smaak....
Inmiddels heb ik al tig soorten ijs gemaakt. Op één staat nog steeds bananenijs! Al een paar keer gemaakt. Lekker zoet en romig. Deze vinden we allemaal het lekkerst! Op de tweede plaats: perzikenijs! Heerlijk van smaak en mooi van kleur! Gevolgd op drie met kersenijs! Prachtige kleur en goed van smaak. Op vier meloenijs, lekker fris van kleur en smaak! Op vijf aardbeienijs. Beetje gewoontjes. En op zes perenijs....mwahhh, de smaak van peren kwam er niet echt goed doorheen en de kleur was ook niet echt aantrekkelijk. Binnenkort maar eens citroenijs en mangoijs maken!

Goed nieuws! Hoewel ik ongeveer 17 jaar ( :-/) op mijn buitenkraantje heb moeten wachten is het sneller gelukt om een megahandige automatische oproltuinslangmuurhaspel (mooi woord voor galgje??) aan de muur te krijgen! Ik had hem besteld, ontvangen en twee dagen later heeft Jan hem al opgehangen! Jippie! Zie je wel dat dingen best wat vlugger kunnen!!!
Ook het ingestorte bed heeft hij opgekalifaterd, gehamerd, geschroefd en geschuurd.... Dat duurde iets langer. Een week! Ik slaap nog steeds een beetje gespannen. Draai me heel voorzichtig om. Nog steeds ben ik een beetje bang om weer ter aarde te storten. Morgen gaan we naar Ikea. Daar heb ik een leuk ledikant gezien met lederen kussens. Kijken of daar een paar Auping spiralen ingelegd kunnen worden. Dan ook nog op zoek naar een paar matrassen. Dat lukt nooit in één dag! Maar goed...17 jaar zal het nu toch niet meer duren??

zondag 11 augustus 2013

Zak eens lekker door.....

 
Van de week stapte ik nietsvermoedend  in mijn bed. Ik was net BIJNA in slaap toen het gebeurde: ik zakte door het bed! De plank aan één kant van het bed was finaal doormidden en het hele zooitje (inclusief mijn eigen persoontje) kiepte van één kant naar benee! Ik ben me rotgeschrokken! Ik had een bloedende snee in mijn hand, ik had mijn nek verrekt en ik had een splinter in mijn vinger. Maar het ergste was dat ik gewoon even niet wist wat me overkwam. Toen Jan bovenkwam, (hij had de klap gehoord), stond ik net naast het bed maar een beetje naar het bed te kijken. Helemaal trillerig van de schrik. Tjonge, als ik er nog aan denk! Ik ben nog nooit zomaar door het bed gezakt! Ja, vroeger, op de lagere school. We zijn toen ooit een paar dagen naar de Paasheuvel geweest. Daar hadden ze van die stapelbedden waar ik met een paar vriendinnetjes boven op zat te krioelen. Daar gingen we toen doorheen. Maar dat is dan logisch! Deze keer was het niet logisch.... Of toch misschien wel? ;-) Ik had net weer een appelkaneelcake gebakken. En ok, ik ben een tikkie te stevig aan het worden. Maar zo stevig dat mijn eigen bed het niet meer houdt??
In ieder geval moet ik nu toch ECHT op zoek naar een ander bed. En dat ben ik al jaaaaaren! Lees mijn blog er maar op na. En elke keer komt het er maar niet van. Ik weet gewoon niet wat ik moet nemen....Er is zoveel keus. En waar doe je goed aan?? Het enige dat ik wel weer perse wil is een elektrisch verstelbaar bed. Moet ik op zoek gaan naar een boxspring? Die zie je overal, maar die vind ik zo lelijk en zo log! Ook de maatbepaling is moeilijk. De slaapkamer is nou niet echt heel ruim te noemen. Ik neig nu naar een 160/200cm. Met twee Auping spiraal onderstellen van 80/200cm, eentje vlak en eentje elektrisch. Geen Auping bedframe, die zijn belachelijk duur. Geen Auping matrassen, die blijken niet zo best te zijn na raadpleging van het internet. Maar watvoor matrassen dan? Ook daarvan zijn er zo veel soorten! Ik moet nu wel rekening gaan houden met mijn gewicht. Het merendeel van de matrassen gaat maar tot 80 kilo lichaamsgewicht. Ahum....kuch. En dan moet er ook nog eens een bed omheen. Welke kleur? Hout? IJzer? Oh, wat zie ik tegen het shoppen op! Terwijl ik normaal toch wel van een stevig potje winkelen hou! Maar dit....bwllaahhh!
Intussen slaap ik op een dubbele matras op de grond. Op zich gaat het wel, maar het opstaan (ik ben niet meer zo soepeltjes als 40 jaar geleden!) is een crime. Jan heeft een paar planken gehaald die hij voorlopig professorisch  aan het bed gaat schroeven. Ik hoop dat hij er een beetje tempo achter zet.
Dat ziet er dan niet uit, maar ik kan dan wel weer even normaal slapen. Maar ik moet nu ECHT, ECHT, ECHT een ander bed gaan kopen.....  Pffff!

maandag 5 augustus 2013

Hoog, hoger, hoogst...

Wat een zomertje, wat een zomertje! Wat een beetje zon al niet met een mens kan doen! Ook de tuin gedijt prima. Alles groeit en bloeit! En het gekke is... dit jaar zoeken mijn planten het hoger op.
De kamperfoelie klimt alsmaar verder de regenpijp omhoog. Nog even en Mariska heeft een leuk tuintje voor haar raam op 2 hoog.
De Clematis heeft de Cypres liefdevol omhelst en  heeft haar omringd met mooie paarse blommen.
Dat was echt een heel tapijtje rondom! Inmiddels is ze alweer aardig uitgebloeid. En nu zag ik laatst dat ook een Hortensia het hoog in haar bol had gekregen. Nog nooit is ze groter gegroeid dan haar normale meter. Maar ja, waarschijnlijk aapt ze de andere klimmers na en denkt ze: wat zij kunnen kan ik ook! Haar bloemen piepen tevoorschijn hoog in de Gelderse roos, die het trouwens dit jaar juist NIET goed heeft gedaan..
De Lunaria had zichzelf weer lekker uitgezaaid, ik had overal wat plantjes staan. Ik vind ze altijd leuk bloeien, mooi roze/paarsig. Als ze lelijk beginnen te worden haal ik ze er uit en laat ze drogen. En met de temperaturen van afgelopen maand is dat natuurlijk uitstekend gegaan. Inmiddels heb ik de zaadjes uit de hoofdjes gehaald en nu heb ik een leuke bos Judaspenningen staan. Mooi als daar het ochtendzonnetje doorheen schijnt!
Ik bedenk me ineens dat mijn Lelietjes van Dalen dit jaar niet opgekomen zijn. Die kunnen toch juist heel oud worden? Ach, misschien volgend jaar weer.
De Fuchsia's beginnen nu te bloeien. De witte Phloxen bloeien mooi en geuren heerlijk. Ik heb ook roze Phloxen staan, maar die doen het elk jaar minder mooi dan de witte. Ik denk dat die het veld gaan ruimen. Ik ben reuze benieuwd hoe de Hibiscussen het dit jaar gaan doen. Ik heb een blauwe en een tweekleurige roze staan. De blauwe zit al vol knop, de roze heeft er nog geen eentje....
Maar waar ik ook heel blij mee ben...met mijn buitenkraantje!! Daar is inmiddels al tig keer gebruik van gemaakt. Het enige wat er nu nog mankeert....een muurhaspel voor de tuinslang. Daar moet ik nog even naar op zoek. De slang zit altijd in de knoop. Sleept door de aarde en is dan hartstikke vies. Het netjes oprollen na gebruik is ook niet mijn sterke kant. Daar heb je geduld voor nodig. Zo'n automatisch oprolding zou mijn leven aanmerkelijk veraangenamen. Toch? :-)