dinsdag 7 oktober 2014

Een geslaagd jublieumconcert!

credit: Nell v.d. Bosch

Ik denk dat we toch wel iets van 150 mensen hebben mogen verwelkomen bij ons jubileumconcert! Waaronder een groot aantal oudleden.
Niet slecht! En ik heb het idee dat wijzelf als koor ook niet slecht waren! Na afloop en zelfs ook nog dagen erna kregen we leuke reakties. Het publiek heeft genoten en wij ook. 
De Oude Kerk heeft een goede akoestiek. Dat zingt zo fijn. Er zit een lekkere galm in. ;-) De avond werd op ludieke wijze aan elkaar gepraat door Kees Klaas Klokhuis en Miss Metamorphosa. In de tussentijd konden we dan weer van opstelling wisselen. Ook dat verliep op de avond zelf best gladjes. Dat is tijdens de repetities wel eens anders geweest. ;-) 
De intermezzo's werden verzorgd door jongleurs van circus Never Mind. Dan konden wij even op adem komen. (Had ik nou maar een flesje water meegenomen, dan had ik niet zo'n droge strot gehad!)
Vlak voor de pauze zongen we 'We Will Rock You'. Samen met het publiek die op de grond stampten en in hun handen klapten. Het dak ging eraf! Gaaf!
In de pauze heb ik kennis gemaakt met Loes, een 2e nicht van mij (volgens mijn stamboom). Haar oma en mijn oma waren zussen. Ik ben ook met haar in contact gekomen doordat ik die stamboom gemaakt heb. Ik had haar nog nooit gezien, dus ik vond het erg leuk dat ze de moeite heeft genomen om samen met haar man vanuit Zaandam naar ons concert te komen! Ze heeft samen met mijn moeder herinneringen van vroeger opgehaald.
Na de pauze heeft Peter, de dirigent, het publiek een canon van twee nummers (Swing Low Sweet Chariot en When The Saints Go Marching In) laten zingen. Ja, laat het publiek ook maar eens wat doen! 
'Het Dorp' en de canon 'Carillon' vielen ook in goede aarde bij het publiek. De laatste hebben we zelfs als toegift gedaan. Maar niet voor we Peter nog hebben toegezongen! We hadden als koor wekennnn geoefend op een toepasselijk lied op rijm! Uiteraard op de melodie van 'Ja, dat is Peter' uit 1960. En hij kreeg dan ook een rode, door alle koorleden, in zo'n dertig verschillende steken gebreidde sjaal aangeboden!  Dat was een grote verrassing voor hem, waar hij behoorlijk verlegen van werd! :-)
Het was een leuke, gezellige, geslaagde avond waar we met tevredenheid op kunnen terugkijken!
Vijfentwintig jaar Enjoy! Op naar een volgend jubileum!


Geen opmerkingen: