donderdag 30 oktober 2014

Meldinkje hier, meldinkje daar....

credits hier
En dan zijn de nieuwe tv en de mediaplayer binnen, maar dan ben je er nog niet! Je moet het zooitje wel weer werkend zien te krijgen. Wat was het vroeger toch makkelijk: stekker erin, antennekabel erin hangen, zenders laten zoeken en kijken maar! Ach ja. Dat is zooooo niet meer van deze tijd.
Dat kan dus veeel moeilijker! Het eerste probleem begon al met de Ziggo module. De tv is Ziggo gecertificeerd, staat ook keurig netjes op hun site vermeld. Je zou verwachten dat je je module van de vorige tv in de nieuwe kon steken en kijken maar. Neuhhhh, was het maar zo'n feest. Ik kreeg een melding dat de tv niet volledig gecertificeerd was en dat de software van de module vernieuwd moest worden. Ik kreeg het niet voor elkaar. Meldingen, meldingen. Ik de Ziggo bellen. Heb een uur met die jongen (overigens een aardige knul, hoor) aan de telefoon gezeten. Hij heeft me alle stappen doorgepraat, ging op zich prima. Maar elke keer kreeg ik uiteindelijk toch weer die melding dat de downloadstream niet beschikbaar was. Na een tijd wist hij het ook niet meer en moest ik maar contact opnemen met Samsung. Later ging ik maar eens die melding die ik steeds kreeg googlen en toen bleek dat ik niet de enige was waarbij het fout liep! Blijkt  nu dus gewoon dat mijn oude module niet meer opgewaardeerd kan worden. Ziggo heeft zelf de downloads voor tv's vanaf 2013 van het netwerk gehaald. Zo dwingen ze je dus om een nieuwe module (1.3) aan te schaffen! Lekker dan. In plaats dat die Ziggoknul dat nou gelijk zegt.... had een hoop tijd gescheeld. Inmiddels is dit probleem opgelost: Alex heeft ZIJN pasgekochte 1.3 module omgeruild met onze (4 jaar oude) 1.2. Hij heeft nu gewoon digitaal en wij nu ook weer. Mocht hij nu over een paar jaar een nieuwe tv kopen dan ruilen we hem gewoon weer terug en kopen wij alsnog een nieuwe. Wie dan leeft dan zorgt.
Volgende (ook frustrerende) probleem: de mediaplayer. Ik had alles ingesteld. Ik zag mijn mappen, maar ik kon sommige wel en sommige niet openen. Raar! Logon fail... Grrrrr. Van alles geprobeerd, lauw loene. Maar weer googlen. En weer was ik uiteraard niet de enige. Allerlei 'oplossingen' uitgeprobeerd, maar nee, hoor. Ut werkte niet. Ik zag alles, behalve de video's.
En daar kwam Alex weer op een lumineus idee: De Mede8er kan waarschijnlijk niet met een apostrof ( in de mapnamen met Video's) overweg! Oplossing: het netwerkpad even hernoemen en ja, hoor. Hij deed het! Bedankt, Alex! :-) Daar had ik zelf nooit opgekomen! Denk ik.
Je wordt er zo moe van, hè? Dat zijn van die kleine lullige dingen waar je dan op vastloopt. Daarom beschrijf ik het hier maar weer even. Voor de volgende keer, als weer alles naar de bliksem is! :-)
Nu ga ik de zenders maar eens in MIJN volgorde zetten. Kijken waar ik dan weer tegen aan loop. Meldingen, meldingen, meldingen... ik heb het er niet zo op! Eerst maar eens de handleiding lezen... 229 bladzijden! *gaap*

Geen opmerkingen: