zaterdag 28 februari 2015

Naar de huishoudbeurs....

Het was weer tijd voor de huishoudbeurs! En dit jaar was onze groep groter dan ooit: we waren met z'n twaalven! Na het openbaar-vervoer-debacle van vorig jaar zijn we toch vol goede moed op weg gegaan naar ons verzamelpunt op Den Haag Centraal om daar de trein te pakken naar Amsterdam Rai. Onderweg kregen we een groepsapp van Lenie en haar dochters dat zij haar toegangskaart voor de beurs vergeten was. Aj. Haar man bracht als de donder haar toegangskaart achter haar aan, maar ze gingen onze trein niet redden. Op Amsterdam RAI aangekomen, waar het natuurlijk erg druk was, werden we als een kudde makke schapen naar de ingang van de NegenMaandenBeurs geleid. Eerst maar eens een bekertje koffie! Lekker! Daarna maar eens door naar de foodhall. Zigzaggend hebben we ons daar te goed gegaan aan kaas, worst, ontbijtkoek, chipjes, nootjes, boursin, dipjes, Mora kipballetjes, Heksenkaasdip, appel, rijstprutjes, en waar ik heel benieuwd naar was: meelwormen en sprinkhanen! En ja, hoor, ik heb ze gegeten! Smaakt eigenlijk nergens naar, heel neutraal. Dat zou opgelekkerd moeten worden met iets pittigs. Inmiddels waren we herenigd met Lenie en haar dochters. Heel even maar, want de groep splitste zich daarna in kleinere groepjes. Twaalf is teveel om elkaar in zo'n menigte in de gaten te houden.
Ikzelf ben met Hennie en Marjan verder gegaan. Onderling hielden we contact dmv de groepsapp. Handig, zeg, zo'n smartphone!! De huishoudbeurs zelf was weer precies hetzelfde als vorig jaar. Lopen, lopen, kijken, kijken, en niet (veel) kopen. ;-) Alhoewel, Hennie heeft wel een mooi dekbedovertrek op de kop getikt! Ikzelf alleen maar opzettandenborstels en kristalspul voor in mijn vazen. Ik zag nog leuke ovenschalen maar ik wilde er niet mee sjouwen. Misschien had ik toch ook zo'n struikelblok-boodschappenwagentje mee moeten nemen. Tijd voor koffie! En even lekker zitten! Oeps, daar ging Hennie's cappuccino over de grond! De knul die het op moest dweilen was niet echt 'amused'. En een nieuw bekertje, ho maar! Service ver te zoeken....Maar goed.
Ook hebben we onze moeie onderruggetjes heerlijk laten kneden door zo'n massagekussen. Ahh, dat voelde goed! Zo'n ding had ik moeten hebben toen ik spit had laatst. Maar ja, zo prijzig, hè? Dus deze keer ook weer niet gekocht.
Dit jaar was er ook een Pasar Malam in een van de hallen. Leuk! Gezellig! Knus! Sfeervol verlicht! Eigenlijk nog veeel leuker dan de huishoudbeurs zelf! Daar hebben we de laatste uurtjes rondgestruind. Ik kwam voor Sambal Badjak van Koningsvogel en heb een aantal potjes kunnen scoren. Later ook nog een leuke sjaal met een hanger eraan. Er was een modeshow, een dansshow en een optreden met leuke muziek. We hebben meegezongen. De rest van de groepjes, op Lenie's groepje na, kwam erbij. Inmiddels was het etenstijd. En de geuren van de indische keukens roken lekker! Het viel nog niet mee om een tafel voor 9 personen te scoren! In twee ploegen zijn we maar eten gaan halen, anders werden de stoelen weggejat! De nasi rames smaakte goed. Na nog een rondje over de Pasar zijn we maar eens de jassen gaan halen en op huis aangegaan.
De reis verliep spoedig, gelukkig. Dat was gisteravond wel anders! Lees hier maar! Zo hadden wij dat dus vorig jaar ook! Gelukkig is ons dat deze keer bespaard gebleven...... We zaten (helaas voor de andere mensen) in een stilte coupé. Ja maar....negen vrouwen, en stilte...dat gaat niet samen. Echt niet! En we hebben het heus geprobeerd. Fluisterend (aan het begin), maar af en toe klonk er toch een schaterlach. Ach, moet kunnen! :-)
Volgend jaar slaan we de huishoudbeurs maar eens over. We hebben het nu wel weer gezien. We gaan daarentegen wèl naar de Pasar Malam met zijn allen. Gezellig!
En hier nog een collage, gemaakt met een zooi foto's van Patricia!


Geen opmerkingen: