donderdag 4 juni 2015

Wat eten we weer lekker.... :-)


Eindelijk! Na een aantal weken van saai pietenpruimweer begint het nu echt een beetje op lente te lijken. Het zonnetje schijnt, dus ben ik maar eens even de tuin ingedoken. Het leek wel herfst met zoveel losse bladeren op de grond. Maar eens even de bezem erdoor gehaald. Ook de meubels maar eens een sopje gegeven. Laat die (vorige week nog met een hoop tamtam aangekondigde) hittegolf, uhhhh, die, naar nu blijkt, ene hete dag op vrijdag dus, maar losbarsten!
Een paar weken geleden bloeide mijn boompioen voor het eerst. Jemig, wat een knoeperd van een bloem was dat. Ik zal eens een fotootje bijplakken want ik was er danig van onder de indruk!
Al jaren gaf hij alleen maar blad. Tot er ineens een gigantische knop inzat. Er hing geen kaartje meer aan dus ik was allang vergeten welke kleur hij had. Tja, ik had het kunnen weten: roze! Mooi. Staat goed in mijn roze/wit/paarse tuintje. Nu maar hopen dat hij volgend jaar meerdere bloemen eruit kan persen.
Mijn kruidenplantjes doen het ook goed. En dat komt goed van pas want ik ben me al aan het 'ineten' voor Kreta. Ik heb wilde plannen om ergens na mijn verjaardag een grieks buffet te geven. Inmiddels heb ik al een paar dingen gemaakt om te proeven. Het moet natuurlijk ook in bulk gemaakt kunnen worden. Moussaka is geen probleem. Dat hebben we inmiddels twee maal gegeten en dat is door de keuring gekomen. Stifado, een griekse rundvleesstoof, was ook prima te doen. Ik kan me dan weer niet aan 1 recept houden en voeg meerdere recepten bij elkaar. Verder heb ik nog Spanakorizo gemaakt, een rijstgerecht met spinazie. Daar heb ik weer per abuis gehakt doorheen gegooid. Moest helemaal niet, maar ik las het recept verkeerd. Er stond: 2 uien, gehakt.... Sloeg dus op de uien. Pffff. Maar MET gehakt smaakte het ook prima, hoor! :-)
Verder moet er natuurlijk ook een griekse salade gemaakt worden en tzatziki. Lekker met van die platte broden erbij. Ja. dat wordt weer een lekker buffetje! Denk ik. Op Kreta ook maar eens zakken kruiden inslaan. Inmiddels krijgen we van alle kanten tips over wat te doen op het eiland. Ook hebben we van meerdere mensen boekjes, een kookboek en een gedetailleerde wegenkaart te leen. Leuk, dat iedereen zo meeleeft. Tot nog toe heb ik alleen maar goede dingen gehoord. Iedereen, die op Kreta is geweest, heeft er goede herinneringen aan. Nou, ben benieuwd of dat voor ons ook gaat gelden...
Maar goed, morgen is het tijd voor andere zaken: Suzanne en haar zoon Tim zijn in Nederland! En op de terugweg, naar de boot in Hoek van Holland, komen ze hier ook nog langs. Dan staat er een mini indiaas buffet op het menu: Kip Dopiaza, bloemkoolcurry, tomatensalade, citroenrijst, naanbrood met Raita.... Dat ga ik wel weer lusten! ;-)

Bovenstaand: scrapje van achternichtje Ilena...

1 opmerking:

suzanne stone zei

It all sounds delicious! See you tomorrow afternoon. Xx