zaterdag 25 juli 2015

Buiten storm, binnen Action!


Ochtend dilemma: zal ik wel of niet lopend naar het Stadshart gaan? Het KNMI had code oranje afgegeven vanwege een zomerstorm die spoedig aan wal zou komen. Maar uit mijn (toen nog kraakheldere) keukenraam kijkend, was daar nog niets van te merken. Ik heb het er toch maar op gewaagd en ben met de benenwagen gegaan. Een prettig fris neusje gehaald. En op de terugweg, (inmiddels was code rood afgegegeven), met de nu wel heel stevige wind in de rug, nog een lekker nat pak behaald ook. Maar dat gaf niets. Het blaast de spinnenwebben even uit je hoofd! :-)
Tja, en wat moet je dan als later de storm inderdaad rond het huis blaast? Dan ga je weer eens even met de computer aan de slag om wat downloadjes uit te pakken en op te slaan. En dan kom je weer een leuke Photoshop Action tegen die je nog niet uitgeprobeerd had: een 3D action! Nouuuu, 3D... in mijn geval helaas een 2D action, aangezien 3D alleen met CS6 overweg kan en ik heb CS5. Maar niettemin eentje waar ik nu al helemaal enthousiast over ben. Kijk maar in bovenstaande scrap wat je met een foto kunt doen. En ja, sorry, het is wéér de foto van Balos Beach. Maar ik vind dat nou eenmaal de mooiste foto die ik op vakantie gemaakt heb en heb er de mooiste herinnering aan.
Ook zo leuk is bovenstaand tegeleffect. En dan is er ook nog een domino effect. Maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd. Ja, dat zijn wel weer leuke dingen voor de mens! En zo ben je weer uren zoet!
Geen idee hoe het eruit zou zien in ECHT 3D, maar dit is al best apart, toch? :-)

Intussen is de storm alweer gaan liggen. De hele tuin ligt bezaaid met bladeren. Ut lijkt wel herfst!
En de ramen...daar valt niet meer doorheen te kijken. Die kunnen wel weer een poetsbeurtje gebruiken. Het heeft ook allemaal geen zin, hè, dat hele huishouden! :-/

Geen opmerkingen: