dinsdag 4 augustus 2015

Een zomers weekend....


Zaterdag was het dubbel feest in Wassenaar: Géneviève vierde eindelijk officieel haar 5e verjaardag (had eigenlijk in juni al gemoeten) èn er was een housewarming! Roxanne en de kinders zijn precies die dag voorgoed verhuisd naar hun nieuwe stekkie. En wat een leuke eengezinswoning is het! In een heel gemoedelijk wijkje, zo te zien. Het huis is van boven tot onder opgeknapt door Nico en Roxanne's nieuwe (en tevens hartstikke aardige) vriend Jeffrey. We hebben heerlijk in de tuin kunnen zitten. En we hebben onze buiken gevuld met BBQvoer en salades. Jan kwam intussen ook nog even langs vanuit Amsterdam. Daar was hij naar de verjaardag van tante Riek geweest. Zij werd 90 zomers jong. Wat een leeftijd, hè?

Wassenaar.... Roxanne is nu eigenlijk een beetje terug naar haar 'roots'. Onze familie komt er oorspronkelijk vandaan. Heb ik ook nooit geweten, maar dat kwam naar boven toen ik bezig was met de stamboom.
Ik hoop dat ze er heel gelukkig zullen worden en dat de kinderen snel zullen wennen op hun nieuwe school. Maar ik zal ze wel gaan missen. Ik zal ze nu nog maar sporadisch zien, vermoed ik. Vind ik wel heel jammer, maar ja. Ut is niet anders. Het leven loopt zoals het loopt.

Zondag was er weer een feestje in Linschoten. Nicht Laura werd 25. Daar kwamen we 10 minuten te vroeg aan. Aj, ik had er met de vertrektijd dus geen rekening mee gehouden dat Alex zou rijden. :-) We flitsten over de weg. 120...130. Da's wel even wat anders dan het slakkengangetje dat ik normaal gewend ben! De Opel wist niet wat um overkwam, joh. Maar Alex rijdt goed en zeker. Fijn!
Ook daar hebben we buiten kunnen zitten op het balkon. De zomer is zo slecht nog niet!

Gisteren zou het zelfs 30 graden worden. Maar zo voelde het helemaal niet. Ik ben dus, samen met Mariska, aan de slag gegaan in de tuin. Ik was een Hortenia helemaal zat. Ze groeide zo'n anderhalve meter de tuin in. Snoeien hielp niet. Daardoor leek ze nog wel groter te worden. Ik wilde hem weg hebben. Maar ook weer niet helemaal, want het was wel een mooie. Hij moest dus verplaatst worden. Ik had wel een plek in gedachten. Daar stond een andere Hortensia die het niet goed meer deed. Die hebben Maris en ik eruit gehakt. Viel niet mee. Er zaten nogal wat wortels klem van de seringenbomen. Daarna was de grote Hortensia aan de beurt. We hebben staan hakken en hakken. Met een scherpe spade en met een botte. De laatste boog ook nog eens helemaal door. Jan werd er maar eens bijgeroepen. Hij ook hakken. Goh, normaal wortelen die Hortensia's toch niet zo diep?
Maar ik denk dat op deze plek de Magnolia een beetje in de weg stond met haar worteltjes.
Intussen heb ik de takken maar vast naar het grofvuil gebracht. Uiteindelijk kwam ie los en is ie verplant. Nu maar hopen dat ze aanslaat op haar nieuwe plek. Het hoekje is ineens wel een stuk opener geworden. Ik had zelfs weer plek voor twee stoelen bij het tafeltje. Ben er blij mee! Nu maar eens op zoek naar een nieuwe, aparte, KLEINblijvende Hortensia....



Geen opmerkingen: