dinsdag 25 augustus 2015

Indisch buffet, lekkages.....


Nou, van dat filmmiddagje is afgelopen zaterdag niets gekomen. En dat terwijl er toch echt een grote stapel DVD's lag te wachten. Maar ja, zes vrouwen bij elkaar, hè? Klets, klets, en nog eens klets.
Maar dat gaf niets, het was weer gezellig. En dat alles onder het genot van koffie/thee met een punt zelfgebakken appeltaart erbij. ( Paulien was intussen jarig geweest)
We hadden allemaal wel wat voor het buffet gemaakt. Dus op het laatste moment werd er nog gewokt en gingen diverse schalen nog de magnetron in om opgepiept te worden. Gelukkig heeft Hennie een enorme uitschuiftafel waar alle lekkernijen uitgestald konden worden.
Rendang van rundvlees, indisch gehakt, een kipschotel, een varkensschotel, rijst, bami, atjar ketimoen, indische eieren, gewokte spitskool, kroepoek, gebakken uitjes, kokos. Mjammie! En het toetje was ook niet misselijk: vanille ijs, fruitsalade, slagroom, warme chocoladesaus, tiramisu...
Ut kon niet op! Letterlijk....want we hadden weer veel te veel.
's Avonds hebben we nog een kopje koffie in de tuin gedronken. Moe en voldaan gingen we daarna weer huiswaarts.

Maandagmiddag ben ik weer behang af gaan krabben bij Patricia. Ik was druk doende om behang achter een paar buizen weg te krijgen. Het stoomapparaat kon daar niet goed bij, dus de plantenspuit kwam erbij. Intussen ging Patricia even naar haar oude huis want er zouden verhuisdozen geleverd worden. Tringggg, de bel ging. De buurvrouw van beneden stond voor de deur. Ze had getik en gehonk gehoord in de hoek bij de verwarmingsbuizen, maar haar behang werd een beetje nat! Of de verwarming misschien lek was? Oeps. Heb ik weer! Helemaal niet bij stil gestaan dat dat misschien door zou kunnen sijpelen naar benee. Ben maar niet op die plek doorgegaan. Kan het even drogen. Ik hoop dat de schade meevalt. Anders ben ik WA verzekerd, hoor, Patricia! :-/

Vanmorgen is de Zumba weer van start gegaan. Oh hemeltje, kon wel voelen dat ik 6 weken zowat geen lichaamsbeweging heb gehad. Ik heb zelfs mijn fietsbanden weer op moeten pompen. Die waren helemaal zacht door het vele staan en niet rijden. Hopelijk komt mijn conditie nu weer snel een beetje op peil. Goh, wat verlies je die toch snel als je even niet oplet!

Geen opmerkingen: