dinsdag 18 augustus 2015

Moeders op de iPad....

credits hier

We waren laatst na terugkomst van onze vakantie op Kreta behoorlijk enthousiast over het Bio Suites Hotel. Dichtbij het strand, winkels, havens en binnenstad, mooie kamers, vriendelijk personeel, wifi op de kamer (!), prima eten....Wie wil dat nou niet?
Mijn moeder wilde dat ook! Dus nu hebben zij en buurman Jan geboekt voor september. Gaan zij daar ook eens kijken. Maar ja, wat heb je aan de wifi als je geen smartphone of tablet bij je hebt?
Dat wilde ze oookkk. Ze was al van plan om een iPad te gaan kopen en om in september een cursus te gaan doen om met zo'n ding om te gaan. Want oh, wat leek haar dat toch handig allemaal!
Nou ja, beetje kortdag voor hun vakantie, dus ze mag nu eerst een ouwetje van ons lenen. Om te oefenen en om te kijken of ze er überhaupt mee overweg zou kunnen.
Zondag was het zover. Ik had haar email en haar facebook al overgezet. Ze was 'in de lucht'. Alles laten zien, heel veel laten proberen. Nog een beetje onwennig zat ze op het scherm te prikken met haar nagel. Nee, mam, met je vingertop! We gingen apps afsluiten.... Daar moest ze bij swipen. Nou, dat vond ze wel wat. Ze swipet met verve. Het lijkt bij haar de Hitlergroet wel! Ze swipet een halve meter de lucht in! :-) Ook hebben we skype uitgeprobeerd. Ik in de slaapkamer, zij in de keuken. Grote hilariteit.
Inmiddels zijn we een paar daagjes verder en het gaat steeds beter met de iPad. Er verschijnen overal berichtjes (ze weet nog niet goed wat privé is en wat niet, maar dat komt nog wel), ze neemt foto's en kan ze al plaatsen. Af en toe krijg ik ook een telefoontje. Dan is ze een beetje wanhopig en weet niet meer hoe of wat. Moeilijk om dan te helpen, want ik zie niet wat ze voor zich ziet en vaak ook niet wat ze precies bedoelt... :-) Maar al met al ben ik toch wel heel trots op mijn bijna 80 jarige moeder!
Ze doet het toch maar!

Geen opmerkingen: