donderdag 17 september 2015

Bezoek aan Suzanne in Yorkshire....

Ik ben weer thuis! Nou ja, sinds zondagavond al, hoor, maar ik was er nog niet aan toe gekomen mijn blog te updaten. Het was weer leuk in Engeland! Wat hebben we zoal gedaan? Ik zal het jullie vertellen!
Na aankomst zijn Suzanne en ik naar Skipton gereden. Daar hebben we allereerst een bezoekje gebracht aan de Keelham Farm Shop. Een mooi ingerichte verkoophal met netjes gerangschikte lokale producten. Erboven zat een tearoom waar we natuurlijk eerst koffie met wat lekkers erbij nuttigden. Daarna zijn we naar het centrum van Skipton gereden waar ze een parkeerplekje zocht voor de auto. Ze blijkt daarvoor een truckje te hebben: Andrew Dean. Dat is de naam van een oudcollega van haar. Hij zocht op die manier altijd een plekje voor zijn auto en zij doet het nu ook. En echt, het werkt! Gewoon een paar keer Andrew Dean zeggen en je vindt de mooiste plekken! Of het ook met je eigen naam werkt weet ik niet, ik zal het eens uitproberen....;-)
In Skipton hebben we wat rondgewandeld en gewinkeld tot het tijd was om aan boord van onze rondvaartboot te gaan. Die boot zou ons een andere kant van het Skipton Castle laten zien. Dat klopte ook: we zagen alleen de onderkant! :-) De rest van de tocht ging door een kanaal met aan weerszijden alleen maar groen! Maar het was wel lekker relaxed, dat boottochtje.
De tweede dag begon al vroeg, heel vroeg. Suzanne doet in oktober mee met een marathon om geld op te halen voor een goed doel in Haiti. Daarvoor moet ze natuurlijk wel wat aan conditietraining doen. Daarom zouden we 's ochtendsvroeg, heel sportief!, een half uurtje gaan zwemmen in Ampleforth, op een half uurtje rijden vanaf haar huis. Maar aangezien ze ook nog, hoewel ze vrij was, een paar gehandicapte bewoners van één van de huizen die onder haar beheer staan, op tijd naar de dagopvang moest brengen, zorgden we dat we om 7 uur bij het zwembad waren. En die bleek net die week pas om half 8 open te gaan. Helaas, dat gingen we niet redden, dus terug naar haar woonplaats om de bewoners op te halen en weg te brengen. Daarna zijn we zelf ook weer op pad gegaan.
Die dag gingen we naar Chatsworth House om haar dochter en kleinzoon te ontmoeten die ook die kant op zouden komen. En we rijden daar de oprijlaan op en ik zie dat huis daar zo liggen.. Verrek, dat leek dat huis wel uit Pride and Prejudice! Dat bleek ook zo te zijn! De filmopnames uit 2005 zijn daar gemaakt. Wat een verrassing! Leuk!! Ik had het idee dat Mr. Darcy zo aan zou komen lopen! En wat een mooie tuinen erom heen! Inmiddels was Becci en kleine Max ook gearriveerd. Wat een scheetje is Max! Daar kun je toch uren naar kijken. Tussen de flesjes door hebben we de tuinen bekeken. En toen Becci weer naar huis ging hebben Suzanne en ik de binnenkant van het huis nog bekeken. Een mooie dag!
Op de derde dag lagen we inderdaad netjes om half 8 in het zwembad. Daar hebben we onze baantjes getrokken. Ik was best tevreden over mijn eigen conditie. Ik hield het goed vol. Is de zumba toch nog ergens goed voor, blijkt maar weer! :-) We gingen naar Pateley Bridge, een leuk stadje in Nidderdale. Daar hebben we rondgekeken, koffie gedronken, langs het kanaal gewandeld en geluncht tot het tijd was voor onze volgende activiteit: Lama Trekking! Ja, je leest het goed: lama trekking! Dat hadden wij beiden nog nooit gedaan, dus dat moest er maar eens van komen! :-) We hebben eerst een uur uitleg gekregen over het wel en wee van lama's. En ook over de verschillende karaktertjes die ze blijken te hebben. Wij kregen Noodle onder ons gezag. Noodle was een luie puber. En dat klopt ook wel. Hij lag als een zandzak in het hok en verrekte geen spier. Ja, toen er een andere lama tegen hem aan liep reageerde meneer zo getergd dat hij het jasje van één van onze medetrekkers onderspoog. Lekker dan. Lama's blijken alleen in die omstandigheden te spugen. En ook als je ze uit de hand voert en ze veel te veel knuffelt. Dit waren gewoon netjes opgevoede lamaatjes. We gingen met een groep op pad, anderhalf uur wandelen over weilanden en smalle paadjes. Samen met de lama's en ook nog een schattige Alpaca. Die smalle paadjes waren het leukst. Liep je daar met een lama in je kielzog. Je voelde zijn warme adem in je nek en als je opzij keek, keek je in zijn lieve oogjes. Cute!
Weer op de boerderij aangekomen viel Noodle als een plumpudding weer op de grond. Hij moest even bijkomen van zoveel activiteit! Luie donder!
De vierde dag zijn we weer wezen zwemmen. Daarna hebben we taarten weggebracht naar weer een ander huis waar weer een andere liefdadigheidsactie werd gehouden. En 's middags hebben we lekker gewinkeld in Vangarde en Monks Cross winkelcentra. Precies op de enige middag dat het regende. Kwam mooi uit. Daarna boodschappen gedaan bij een grote Tesco's want 's avonds kwamen Carl (assistent van Suzanne) en zijn vriendin Bianca eten. We hebben Nasi Goreng gegeten, naar recept van Rick Stein. Was lekker!
De laatste dag zijn we naar Shipley gereden om daar Salts Mill te bezoeken. Een groot tentoonstelling-, winkel- en restaurantcomplex. Er was op dit moment een tentoonstelling van David Hockney. Verder was er een enorme boekenafdeling, een afdeling met moderne sieraden, een afdeling met designer keukenspul en ook nog een afdeling met antiquiteiten. Oh, oh, wat een leuke art deco spulletjes zag ik daar! (ik moet toch nog een keertje terug, denk ik!) Na afloop hebben we Saltaire bezocht, het aangelegen stadje. In het park hebben we nog lekker in het zonnetje kunnen zitten. En na de lunch en nog een bezoekje aan een creabea marktje heeft Suzanne me afgezet bij Leeds Bradford Airport. Hup, weer in de cityhopper en weer terug naar Nederland. Op Schiphol wist ik dat mijn achternicht Loes en haar man Menno ook binnen 20 minuten zouden arriveren vanuit Cork/Ierland. Jan was inmiddels ook aangekomen om mij optehalen, dus we hebben ook nog even op Loes en Menno gewacht. Tesamen hebben we nog een kopje koffie gedronken met (weer) wat lekkers uit Ierland erbij! Gezellig!
En zo waren de 5 dagen ook weer voorbij. En wat een leuke dagen waren het! Bedankt, Suzanne! Het was me weer een waar genoegen!
Hier is nog een filmpje/slideshow:

Geen opmerkingen: