maandag 28 september 2015

Zingen, plukken, snoepen

Afgelopen zaterdag was het Burendag, georganiseerd door het Hof van Seghwaert. Er was van alles te doen: je kon peren plukken in de boomgaard, er kon o.a. een workshop peren beschilderen gevolgd worden, kinderen werden geschminkt en er was een springkasteel etc. Allerlei activiteiten dus. En ook Enjoy was uitgenodigd om een half uurtje te komen zingen. In de buitenlucht deze keer. Gelukkig was het weer goed. En daar stonden we dan: netjes opgesmukt in onze nieuwe sjaals, een witte en een blauwe. We hebben wel relaxed staan zingen en ook het publiek vond het, geloof ik, wel leuk. Ook José, Roxanne met Joséphientje, Géneviève en Amy (dochter van de vriend van Roxanne) waren aan komen waaien. De kleintjes waren net klaar met zwemles en zodoende waren ze toch in de buurt. Het springkussen werd al gauw uitgetest. En tijdens het zingen zag ik ze steeds heen en weer rennen overal. :-) Na het zingen bleken hun snoetjes ook nog vakkundig geschminkt te zijn tot prinsesjes en vlinders.

Ze hebben zich goed vermaakt in ieder geval. Na afloop zijn José en ik nog even de boomgaard ingegaan om peren te plukken. Maar de mooiste peren waren al geplukt en die er nog hingen hingen te hoog om te kunnen plukken. En om nou zo'n boom in te klimmen.... uh, nee. Het was al niet zo slim om uberhaupt daar te lopen met een witte broek aan. Het heeft me 3 wassen gekost om de vlekken eruit te krijgen!
Nu maar hopen dat de peren die ik toch nog heb kunnen scoren snel rijp zijn. Een omgekeerde perentaart lijkt me wel lekker! En aangezien Jan, mijn ouwe snoeperd, binnenkort toch jarig is.... ga ik toch weer wat bakken. Vieren doen we het niet. We hebben afgesproken dat we voortaan alleen nog onze 'kroon'jaren, 55, 60, 65 etc vieren.  Maar toch, een taartje moet er wel komen, hoor!
Ik heb trouwens zondag nog een koffie/walnoottaart gemaakt. Die had ik in Engeland een paar keer gegeten en ik vond hem zo lekker. Bij Tesco heb ik daar op aanraden van Suzanne een fles koffieextract gekocht, speciaal voor dat soort dingen. Nou, hij is prima gelukt! Het is wel een caloriebommetje, maar ach... het leven moet leuk blijven, toch? Morgen maar weer even naar de Zumbaaaa.

Geen opmerkingen: