zaterdag 10 oktober 2015

Bizar, chaotisch, vreemd.....Op z'n Schipperiaans dus.


Zo'n avond als gisteravond moet je na afloop even laten bezinken. Je moet eerst even je gedachten herschikken en ordenen, omdat ze in een paar uur tijd totaal overhoop zijn gehaald tijdens het theaterstuk 'Hoogwater voorheen Laagwater' van Wim T. Schippers. Wat een typische avond hebben wij als koor achter de rug!
Toen de voorstelling begon zaten wij als koor gewoon verspreid in de zaal. Het begon al een beetje vreemd en het bleef ook een beetje vreemd. Ik noem maar even wat....
Schippers komt op en stort gelijk ter aarde. Wordt opgekalifaterd en begint aan een ellenlang pianostuk vol fouten. Net als je denkt: 'nu is het wel genoeg', rijdt Titus Muizelaar met een Segway een zinloos rondje over het podium. Mooie afleiding. Titus komt op en houdt o.a. een tirade over het wel of niet gebruiken van de tussen N in panneNkoek. Zwaar kut met appelmoes dus (zijn woorden!).
Hij wordt afgevoerd door inmiddels gearriveerd ambulance personeel. Het hele podium is leeg en blijft lang leeg. Er gebeurt niks. Net als je denkt: 'nu is het wel genoeg' wordt er een stukje decor opgebouwd. Uiteraard  is iedereen dan naakt. (Op dit moment verwacht je eigenlijk ook niks anders meer) Het stuk gaat verder. Er ontstaat ruzie. Voor ons, als koor, hèt teken om het podium op te gaan om verhaal te halen en ons er eens lekker mee te gaan bemoeien. We zingen samen met Schippers het nummer 'Credo du Paysan'. Wij verdwijnen achter de coulissen en komen weer op met tafels en stoelen. We vormen het decor: een café. We hebben dorst en we krijgen niks te drinken. We doen een toonoefening met Schippers. Wie kan het langst een toon aanhouden. We verdwijnen weer achter de coulissen om de rommel op te bergen en komen dansend terug het podium op. Er wordt weer een toonoefening met ons en het publiek gedaan. Het publiek wordt door Schippers weggezonden: 'Dan hebben jullie nog wat aan je avond'. Het publiek begint op te staan en wegtelopen, maar wacht: wij zingen nog het nummer 'Days' samen met Titus! :-) En dan ben je dus twee uur verder.
In de foyer zingt Enjoy nog drie eigen nummers, Mr. Blue Sky, Love Of My Life en Tonight.
Als ik dit stukje teruglees lijkt het wel of ik een rare droom heb zitten vertellen! En zo voelt het ook wel! Wat een te gekke bizarre avond! :-) Wat leuk om hieraan meegewerkt te hebben! :-)
Gelukkig hebben we de foto's nog!

Geen opmerkingen: