zaterdag 5 december 2015

Hoor de wind waait door de bomen....


Hoor de wind waait door de bomen, hier in huis zelfs waait de wind! Ja, ècht, hè! En volgens Jan en Mariska bleek die hier al jaren te waaien. Nooit geweten. Nou, nooit ondervonden. Ze zeiden het altijd wel, maar ik dacht altijd dat ze overdreven..... ;-) Ik zat altijd op mijn eigen plekkie op de bank, blijkbaar volledig uit de tocht.... :-) Nu weet ik waarom Jan altijd de tussendeur dicht wilde. Maar ja, dan kon ik weer niet zien of er misschien iemand voor de deur stond. Vanwege die ook al jaren kaduke deurbel! Maar sinds we de bank en de stoelen hebben verplaatst (vanwege mijn rug) voel ik nu ook de tocht langs mijn benen gieren als ik me genesteld heb op de nietdoorgezakte kant van de bank. Oeps. En nu ik dat ook voel moet er natuurlijk wèl gelijk wat aan gedaan worden! ;-) Althans, we zijn ermee gestart. En het moet af zijn voor de winterse kou eraan komt. De voordeur ligt nogal op de wind, en boven heb ik ook vaak een raam openstaan. Een kier aan de bovenkant van de voordeur is inmiddels getochtstript. Dat scheelt al heel wat. Maar ik voel nog steeds een windje door de brievenbus komen. Dat moet nog verholpen worden. Er moet ook nog een tochtstrip langs de onderkant van de slaapkamerdeur komen. Komt goed. 
De originele deurbel is ook gemaakt! Jazeker! Heeft Jan wel uren gekost, maar nu kan er weer gedrukt worden! T' is even wennen, zo'n bel, maar het scheelt weer geklepper. 
Maar eerst gaan we sinterklaas vieren! Alles is klaar. Er staat een grote pan bruinebonensoep in de tuin. Er staan lekkernijen. De toetjes zijn voorbereid. De kadootjes zijn ingepakt. Sinterklaasmuziek schalt er uit de boxen. Mijn favoriet is een CD die ik ooit bij een zak Mars heb gehad. Liedjes op house muziek. Die staan standaard in mijn sinterklaasspeellijst. Ik ben er klaar voor. Vol verwachting klopt mijn hart. Tralalali, tiralalala. 

Geen opmerkingen: