woensdag 30 december 2015

Kerstdagen....

Inmiddels zijn de kerstdagen vervlogen en staan we aan het randje van dit oude jaar.
Eerste kerstdag hebben we doorgebracht met de familie. Bij mijn zus thuis. Jeetje, wat hadden ze er een werk van gemaakt! Er was van alles: varkensrollade, een runderrollade en een enorme poot! Ik had nog nooit zo'n grote gezien. We moesten maar raden wat het was. Het bleek een reepoot te zijn. Deze kwam uit Duitsland waar ze wel vaker boodschappen gaan doen. We hebben ons verder te goed gedaan aan allerlei liflafjes, zoals vissalade met garnaaltjes, ham met meloen, een mosterdsoepje, een spoom, Voor de vitamientjes was er genoeg groente: sperzieboontjes met een notendressing, rode kool, stoofpeertjes, zelfgemaakte appelmoes, tutti frutti, spinazie a la Jamie Oliver. Als toetje ijs met prinsessenslagroom (roze).
Ze hadden ook nog gezorgd voor kadootjes. En sommige kadootjes bleken nogal veelzeggend te zijn. Daar kan ik nu niet over uitweiden, maar de verrassing was groot! :-) Leuk, leuk, leuk!
Tweeduizendzestien belooft een leuk jaar te worden!

Tweede kerstdag was gewoon thuis met het gezin. Ik had het mezelf makkelijk gemaakt. Mariska en Alex kwamen aan met een restantje kaasdip. Daar heb ik zelf nog het een en ander aan toegevoegd en we konden weer verder dippen.
Als voorgerecht kant en klare carpaccio. Voor het eerst van mijn leven gegeten. Was wel aardig, maar om nu te zeggen: oh, oh oh.....
Als hoofdgerecht hertenbiefstukjes (ff om en om bakken en klaar is Ineke), een wildjus erbij, pommes duchesse, stoofperen, zelfgemaakte appelcompote en weer die spinazie a la Jamie Oliver (omdat ie zo lekker is)
Als toetje, door Mariska zelfgemaakt sinaasappelyoghurt ijs met sinaasappels uit de oven. Compleet met gelukskoekjes erbij die Jan had 'gewonnen' tijdens een sinterklaaskooravondje.
Al met al waren het leuke kerstdagen. :-)

Geen opmerkingen: