zondag 13 december 2015

Naar het theater...

Gisteren vierde kleine Ilena haar 4e verjaardag in Maarssen. Zo lief, hoe ze voor haar verjaardagsfoto's geduldig zat te poseren. Was ook weer zo'n mooie en lekkere Minnie Mouse taart die Laura had gemaakt. Leuk, hoor.
Op de terugweg naar Zoetermeer hebben we alleen maar regen en regen gezien. Yakkie. Zo saai.
Maar gelukkig, om ons weer een beetje optevrolijken, stond ons 's avonds een theatervoorstelling te wachten: The Rhythm of Dance. Een ierse dansshow. Deze keer in kerstsfeer.
De zaal was goed gevuld. Het ging beginnen. Muziek, mooi decor, dansers...tippietoe, tippetoe. Maar wat een chagrijnige smoelen! Hadden ze er wel zin in?? En moesten we dan ook nog meeklappen?? Tja, dat ging hem niet worden aan het begin. En ze dansten goed, hoor. Geen kwaad woord over hun voetenwerk. Poeh, je moet ze niet als bovenburen hebben! Tussendoor werd het opgeleukt door een orkestje en/of twee zangers. De man met de Bodhran speelde de sterren van de hemel. Opzwepend. Daar ben ik wel gevoelig voor. ;-) De piepjonge jongen op de fluit deed ook zijn best. De gitarist en de harmonicaman speelden prima. Maar dan die violiste. Ik hoorde er wat aan. Net of ze met twee stokken tegelijk speelde. Het was het net niet! Het was net niet een show van Michael Flatley en het was zeker niet de Kilkenny's waar we 15 november naartoe zijn geweest. Hee, dat had ik het hier nog helemaal niet over gehad. Ha, dat was zo'n leuke avond! Ik kende de band niet. Nooit van gehoord ook. Maar toch maar eens kaartjes gekocht. Nou zeg, zij waren steengoed! Ze hebben er een nieuwe fan bij. Wat zijn die gasten muzikaal,zeg. Ze speelden allemaal meerdere instrumenten. En ze zongen ook nog eens uitstekend. Dat was echt een verrassende avond. Mochten ze weer een keertje komen, dan gaan we weer. Alsof je ergens in een ierse pub zat. Helemaal leuk.
Maar goed, inmiddels is het zondag. We hebben net de boom opgetuigd. Kerstmis mag komen. We zijn er klaar voor! Jullie ook? :-)

Geen opmerkingen: