zaterdag 26 maart 2016

Wol in een bol.....

Ik heb weer een nieuw speledingetje! Een wolwinder! Want de wolletjes van tegenwoordig zijn allemaal zo losjes opgewonden... Gedurende het breien vielen er hele bundels van de bol en uiteraard raakte dat dan helemaal in de knoop. En dan was ik weer tijden gefrustreerd bezig om dat weer te ontrafelen. En ik heb al zo weinig geduld! Grrrr. Dat moest anders!! Er moest een wolwinder komen! 'Oh, zo eentje die oma vroeger had', zei Mariska gelijk. Als kind blijkt ze enorm gefascineerd te zijn geweest hoe de cone van het apparaatje heen en weer ging tijdens het opwinden. Nooit geweten!
Inmiddels zijn we weer, met een boodschappenlijstje (we hadden nog meer spulletjes nodig), naar Pera en Pasha gegaan. Wat is het toch een fijne winkel. Ze hebben eigenlijk alles wat je nodig hebt. En meer! ;-) Toch heb ik me onlangs weer laten verleiden om bij de Wibra mooie wol te kopen. Weer met een mooi kleurverloop en nu ook nog met een glitterdraadje erin. En niet duur! Dat wordt vast een mooie sjaal of omslagdoek,....


En ik moet zeggen.... doordat de wol van tegenwoordig zo veel mooier is dan vroeger, en omdat het materiaal (zoals een goed merk rondbreinaalden) ook stukken beter werkt dan vroeger is het ook stukken leuker om bezig te blijven met breien en haken. Echt, hoor. Gebruik alsjeblieft nooit rondbreinaalden van Zeeman en dergelijke. Probeer eens een Knit Pro of een Addi. Je zult versteld staan van het verschil. Je wilt niet anders meer...
Tot nog toe heb ik zelfs alle breisels en haaksels, waar ik aan begonnen ben, ook echt afgemaakt! Vind ik best wel knap van mezelf. Ik kwam laatst nog twee onafgemaakte truien van iets van 30 jaar terug tegen in mijn voorraad wol. Gaat nu niet meer gebeuren. Ook het aanbod van patronen op het internet is bijna onuitputtelijk. En het feit dat je via Ravelry precies bij kunt houden hoeveel wol je nog van welke soort hebt en wat je er dan nog mee kunt doen, is allemaal heel prettig en efficient. Mogelijkheden te over!
Ik kan hier niet alles laten zien wat ik heb gebreid, ook niet wat ik nog van plan ben te gaan maken. Sommige dingetjes moeten nog kado gegeven worden. Dus..... ;-)
Maar mijn gehaakte vest is in ieder geval gelukt. Ik was van plan hem aan te doen op ons 'Sound of the Sixties' concert van Enjoy. Maar ik vrees dat hij toch, ondanks de gaten, te warm is. Toch maar op zoek naar andere sixties kleding. Wie heeft er nog wat in zijn kast hangen??

Morgen is het pasen! En ik zit hier maar! Tijd om de keuken in te duiken om alvast heel wat voor te bereiden voor de jaarlijkse paasbrunch van morgen. Ik ben heeeeel benieuwd hoe de ' bokkepootjestaart' gaat smaken.  Deze ziet er in ieder geval lekker uit. Afwachten hoe de mijne wordt!
Fijne pasen allemaal!

Geen opmerkingen: