maandag 25 april 2016

An Apple a day......

De rust is een beetje wedergekeerd nu Jan dagelijks op en neer tjoekt tussen Zoetermeer en Eindhoven. Eindelijk heeft hij een treinabonnement aangeschaft. Had hij dus al een paar maanden eerder moeten doen, hè. Het blijft sowieso nog een rot eind heen en weer reizen, maar het is in ieder geval wel een stuk relaxter. Hij kan intussen nog wat voor zijn werk doen of een boek lezen. Fijne oplossing! Ook voor mij want ik heb de groene auto weer tot mijn beschikking. Ik hoor wel weer een vreemd fluttertje. In juni moet ie weer voor een beurt, dus ik hoop dat ie het zo lang nog blijft doen.
Ook het probleem der vieze gore auto's wordt in de herfst opgelost. We kregen een brief van de gemeente dat de grote bomen op het parkeerterrein flink gesnoeid gaan worden! Dat is de afgelopen 21 jaar nooit gebeurd. Ze worden overbevolkt door duiven en andere schijtlijsters. De bijna zeven meter brede haagbeuken gaan ze nu tot mooie slanke dennen terugsnoeien. Als ze nu maar niet in een identiteitscrisis terecht komen! :-)

Afgelopen zaterdag zijn we naar de Apple store in Den Haag geweest. Daar 'even' een nieuwe telefoon en een nieuwe Ipad Air 2 aangeschaft. Het was druk! We hadden alvast doorgegeven wat we wilden hebben, dus er werd alvast gekeken of het voorradig was. De telefoon was een twijfelgevalletje. *schrik*. Ik had net die ochtend de oude al onklaar gemaakt. Gebackup'd, 'Zoek mijn iPhone' uitgezet, gereset, hoesje eraf gehaald, simkaart eruit gehaald. (Ja, Mariska had een lijstje gemaakt met wat ik vantevoren moest doen)  Gelukkig bleek hij, toen we uiteindelijk aan de beurt waren, toch voorradig. Poeh. Het inruilen van de oude nam nog de meeste tijd in beslag. Dat moest eerst digitaal waarbij ze je het hemd van het lijf vroegen. Daarna moest het nog eens op een papieren formulier ingevuld worden. Met exact dezelfde gegevens. Dubbel werk! Een beetje on-apple's vond ik dat. Dat de spullen dan weer door een ander worden gebracht en de uitgeprinte bonnen van onder het tafelblad kwamen vind ik dan wel weer leuk. :-)

Inmiddels heb ik al twee hoesjes besteld via AliExpress. Eentje met pauwenkleuren en eentje met een afbeelding erop van mijn ALLEReerste camera: Olympus Trip 35. Nostalgie! Kost daar allemaal een drol. En nog zonder verzendkosten ook! Ik kwam nog een gaaf hoesje tegen, maar die heb ik toch maar niet besteld. Was een echt kunstwerkje. Ook wel erg kitcherig, maar stiekem vind ik dat toch leuk. Maar veel te duur en veel te onpraktisch met al die kralen eraan.
En nu maar wachten tot mijn spulletjes (nog wat extra sieraden) arriveren. Ik las dat al die pakketjes van al die firma's met een container naar Europa komen. Die wordt eens per maand verstuurd. Zit jouw pakketje als een van de laatste erin dan duurt het niet zo lang voor je het thuis krijgt.
Tot nog toe is alles wat ik ooit besteld heb keurig aangekomen. Het duurde wel gemiddeld zo'n 30 dagen. Maar voor dit soort zaakjes heb ik dan weer wèl geduld. ;-)

Geen opmerkingen: