zondag 15 mei 2016

Mag ik even voorstellen....Mango is de naam.

Het is stil zonder Cloris. We missen zijn gemekker. De tuindeur hoeft nog maar ongeveer 1x per dag open om Kiwi even te laten luchten. En dan moet wel de zon schijnen, het mag vooral niet regenen of geregend hebben (i.v.m. natte teentjes, bah) en er mag geen zuchtje wind staan. Anders raakt mevrouw's haar door de war. Het leven is een stuk rustiger geworden. Ook al omdat Kiwi een keurig net poesje is vergeleken met Cloris. Jemig, wat een vieze kat was dat eigenlijk. Of uíteíndelijk, kan ik beter zeggen.... Hij is natuurlijk ook niet als een vieze oude, naast de bak schijtende, kater geboren. Zoiets sluipt er geleidelijk in. Bestaan er eigenlijk pampertjes voor katten??
De eerste weken na Cloris' overlijden verbaasde ik me erover dat de omgeving van de kattenbak zo netjes bleef. Nu ben ik er wel weer aan gewend. En het verbaasde me ook hoe weinig Kiwi eigenlijk eet. Cloris blijkt de grote hongerlijder in huis te zijn geweest. Al met al, we missen Cloortje.
En toen was daar ineens het nieuws dat een collega van Jan net een zwangere poes in huis had. En na de geboorte in maart had hij twee kittens te vergeven. Maar ja, een kitten.... willen we dat wel? Nou, je hoeft maar 1 foto te zien en je bent om, hoor. Zelfs Jan. Nou, als er eentje vaak dwars ligt dan is hij het wel. Maar deze keer niet. We hebben helemaal geen moeite gehad om hem om te praten!
En morgen komt ze hier wonen. Ja, het is een ze, een poezendame. Ze is dan acht weekjes en twee dagen oud. We noemen haar Mango. Zo past ze beter op onze exotische poezenfruitschaal. ;-) Morgen wordt ze gebracht, helemaal vanuit Liessel. Voor het eerst in een mand, voor het eerst in de auto. Ben benieuwd hoe ze is. Ben benieuwd hoe groot ze is. Ben benieuwd wat ze allemaal al kan. Kan me er nog niks bij voorstellen. We stallen haar de eerste twee dagen op Mariska's kamer. Kan ze op haar gemakje wennen. Daarna gaan we voorzichtig Kiwi introduceren. Ik verwacht eigenlijk geen grote problemen. Maar je weet nooit..... Wel spannend, hoor! Maar we kijken er allemaal naar uit! Nog één nachtje slapen.....

Geen opmerkingen: