zondag 28 augustus 2016

stadswandeling Middelburg


Ik had nog zo'n goedkoop dagkaartje voor de trein liggen dat ik al in juni bij de Kruidvat had gekocht. En oehhh, dat moest nu toch wel eens gebruikt worden. Ik kon hem alleen in de weekenden gebruiken, dus gisteren hebben we een dagje Middelburg ingeroosterd. Waarom Middelburg? Ach, waarom niet? We kenden Middelburg niet echt. Was er vroeger als kind wel eens geweest maar wist daar niets meer van. We hadden ook geen idee wat er te bezichtigen was. Op het internet had ik een stadswandeling gevonden en er een uitdraai van gemaakt. Dat werd ons plan. Tenzij het te bloedheet ervoor zou zijn. Per slot van rekening zou het bijna 30 graden worden!
Na een relaxte treinrit kwamen aan op station Middelburg. Jeee, wat een wind woei er hier! Zo was het wel uit te houden. Gewapend met de wandelroute gingen we op stap. Wat was het rustig in de stad. Er reden weinig auto's. Niet alle bezichtigingen leken ons leuk die in de wandelroute waren opgenomen. Nieuwerwetse gebouwen al helemaal niet. Die lieten we rechts liggen (letterlijk) :-). Wel hartstikke leuk was bv. de Kuiperspoort. Als je door die (onopvallende) poort loopt kom je in een middeleeuws steegje uit. Helemaal goed. Bij de oude haven en de Dwarskaai was het een drukte van belang met scheepjes en rondvaartbootjes. De wandeling bracht ons langs de Oostkerk, de Koepoort, door een parkje meer richting de binnenstad. Op de vismarkt zijn we op het terras van St. John neergestreken om even wat te eten. Maar wat zagen wij daar ook: grote ijscoupes! Hmmm. Dat hielden we in gedachten....
We gingen weer verder. De Nieuwe kerk, de Lange Jan, en de Koorkerk kwamen we tegen. Deze kerken zijn aan elkaar gebouwd. Achter dit complex bevind zich een kruidentuin. Daar hebben we heerlijk even van de rust en de stilte zitten genieten. Mooi!
Het Abdijplein maakte een ietwat rommelige indruk. Het Zeeland Nazomerfestival zou die avond losbarsten, dus alles werd opgebouwd voor alle bandjes die 's avonds zouden optreden.
De wandeling ging weer verder. De markt kwam in zicht. Met het oude Stadshuis erop. Een beetje kitscherig gebouw, vind ik. Na het gebouw van de Kloveniersdoelen begon ik het een beetje zat te worden. We werden ook een beetje moe. We hadden al bijna 8 km gelopen. We hadden het warm. De ijscoupes lonkten.... ;-)
En toen we net aan ons ijsje zaten te likken (yoghurtijs, zo hadden we niet zo'n schuldgevoel) kreeg ik een berichtje van Mariska: We gaaaaaaaannnnnn! En van dat berichtje moesten we beiden wel even slikken. Want dat betekende dat het Alex en haar gelukt was om via Uber een helikoptervlucht te boeken ter ere van hun 6-jarige verkeringstijd. Op zich hartstikke gaaf natuurlijk! Maar ja, je kindje zo hoog in de lucht in een wentelwiek. Even slikken dus. Gelukkig was het ijs lekker...hadden we wat afleiding!
Toen we op de terugweg in de trein zaten kregen we al wat foto's van ze door. Een hele leuke ervaring was het voor ze. En het bleek helemaal niet eng te zijn geweest.
Zo hebben we allemaal een leuke dag achter de rug. Wij rustigjes, en zij opwindend! :-)

Geen opmerkingen: