donderdag 11 augustus 2016

The happy knitter....

Inmiddels zijn er alweer wat breiseltjes af. Een gekleurd vestje (restant wol van mijn eerder gehaakte vest) en een oranje Dikkie Dik voor in de kraammand van kleine Lorelai. Dikkie Dik is mijn allereerste amigurumi! En waarschijnlijk ook mijn allerlaatste. Het haken vind ik prima te doen. Maar ik hou gewoon niet van dingen in elkaar naaien. Ik heb nu ook nog twee in kabels gebreide lappen liggen. Dat moet een poncho voor in de herfst worden. Lekker warm voor over een trui of jasje. Maar voorlopig zijn het nog steeds twee grote lappen en kan ik me er maar niet toe zetten om ze even in elkaar te zetten.
Daarom vind ik het ook zo fijn om met een rondbreinaald te breien. Zo heb je heel weinig te naaien. Dat vest ook...alleen de ondernaden van de mouwen zijn erin genaaid. De rest is helemaal rondgebreid. Ideaal. En zeker nu ik weet hoe je op de russische manier aan een nieuwe bol kunt beginnen hoef je na afloop ook geen losse draadjes meer af te hechten. Scheelt weer een hoop werk.
De sjaal rechtsonder heb ik vanmorgen even afgemaakt. Een geniaal ontwerp, een driehoekige lap met 6 gleuven erin.Je kunt hem op verschillende manieren dragen. Makkelijk om te maken ook. Ideaal voor in de avonduren met de tv aan. Het ontwerp heet Die Pfeilraupe en is op Ravelry gratis te downloaden. Ik heb hem gemaakt met 3 bollen Wibra Bianca. Ik heb nog een zak bijpassend gekleurde knoopjes liggen, die ik er graag op zou willen naaien voor de leut der versiering. Maar ja, moet ik weer naaien, hè.... Kan dus weer even duren!
Via Aliexpress heb ik houten kralen besteld met een groot oog. Deze zijn bestemd om mee te breien of te haken. Ook dat wordt dan waarschijnlijk een omslagdoek, in bruin met oranje/rood.
En zo staat er nog van alles op mijn 'to do' lijstje: iets maken met een bol Unikat met prachtig verlopende kleuren..... Iets breien met echte engelse/schotse/ierse handgesponnen tweed.
Iets inbreien met ijslandse wol. Double face breien. Een vestje maken voor bij een winterrok. En oh, die ene omslagdoek die ik op ravelry tegenkwam.... was er helemaal weg van en is ook echt iets voor mij! Groen met bruin en bloemetjes van rozig/donkerrood.
Maar ja, ik kan niet alles tegelijk. Eerst moet die poncho in elkaar genaaid. Dan kan ik beginnen aan mijn paarse Downton Abbey trui. Die wol ligt ook nog te wachten op me.
Maar toch eerdaags maar weer even naar Pera en Pasha om wol voor bij die kralen te kopen.... De Wibra/Zeeman had niks van mijn gading. ...En ik heb natuurlijk ook al via de site wol uitgezocht voor die blommetjesomslagdoek... Misschien toch ook maar gelijk kopen?? ;-)

Geen opmerkingen: