woensdag 17 augustus 2016

Tuintegels en plannetjes.....

En omdat de hogedrukspuit nog steeds beneden stond heb ik afgelopen zaterdag mijn kaplaarzen van stal gehaald om de tuintegels ook maar eens onder handen te nemen. Die hadden de afgelopen jaren een eigen mos cultuur gekweekt. Ik ben niet biologisch onderlegd, maar ik vermoed dat het hier om de mossoort Bryophita-nietwegtespuita gaat. Een hoogst hardnekkige soort. De plekken waar zon komt vielen nog wel mee, maar daar waar de zon nooit schijnt ging moeilijker. Het hielp ook niet mee, dat er grote poelen met smurrie ontstonden, daar waar de tuin niet meer goed afloopt. Dat moest ik dan weer eerst met een bezem de tuin uit vegen. Verder kreeg ik het maar niet voor elkaar om het handvat ingedrukt te houden. Er zit een gele knop op om het handvat te vergrendelen, maar dat lukte alleen als de spuit uit was. Tja, wat heeft dat nou voor zin? Ik kreeg uiteindelijk behoorlijk kramp in mijn handjes. En kramp in mijn nek. Maar het is wel weer opgeknapt zo. Niet helemaal perfect, helaas. Dan had ik één of ander anti-mos-goedje door het water moeten mengen. Maar ja, dat had ik niet in huis.
Ik heb nu ook een mooie 'Strong Annabelle' Hortensia gekocht. Kreeg nog 40% korting ook! Des te blijer ben ik er mee, uiteraard! :-)

Jan is moe. Jan ziet er slecht uit. Hoogste tijd voor een vakantie. Maar wanneer? Ga dan maar eens een datum prikken. Duitsland zit er nog tussen, Engeland (mijn tripje) zit er nog tussen. Er staan een operatie (Mango), optredens, doktersbezoeken, theaterbezoeken gepland. Ook weet ik niet precies wat Jan wil. De oostkust van Kreta viel af want hij had geen zin om zich te verdiepen in de bezienswaardigheden aldaar. Eerste instantie wilde hij in Nederland/België/Duitsland een huisje huren. Dus dat maar eens bekeken en wat dingen geopperd zoals Giethoorn, Valkenburg of de Moezel. Maar ja, je weet niet wat het weer doet. Zelf dacht ik aan een weekje lanterfanten in Portugal/Algarve. Ook omdat we daar beiden nog nooit zijn geweest. Heb je toch ook meer kans op het zonnetje.... Ook de Canarische eilanden kwamen in zicht. Zijn we allebei ook nooit geweest. Maar welk eiland dan weer. Maar eens op YouTube wat filmpjes bekeken. Elk eiland blijkt een eigen sfeertje en natuurschoon te hebben. En het is er ook niet zo bloedje heet!
We willen wel vanaf Rotterdam vliegen op een degelijk tijdstip. (voel me te oud om midden in de nacht te vliegen als het niet hoeft). Maar dan vallen er weer een hoop data af, dus misschien dan toch vanaf Schiphol. We willen wel wifi op de kamer. (of wil ik dat nou alleen?) We willen wel op loopafstand van strand en binnenstad. We willen wel goede bedden. Misschien wil ik nog wel zeezicht ook. ;-) En dan moet het ook nog binnen de agenda passen. Pffff. Maar weer eens het internet op......

Geen opmerkingen: