dinsdag 9 augustus 2016

Van grijs naar groen.....

Het moest er maar weer eens van komen. Een schone taak lag in het verschiet. Eentje die ik uiteraard het liefst had willen ontlopen. Maar als mensen zelfs foto's gaan nemen van het onderwerp dat de schone taak zou moeten ondergaan en als andere, langslopende of langsrijdende, mensen een afkeurende, dan wel weemoedige blik op het onderwerp wierpen, tja. Je ontkomt er dan niet meer aan: de auto moest gewassen worden!
Ik had al een paar keer gevraagd of Jan 'even' de hogedrukspuit tevoorschijn wilde halen die ergens in zijn fantastische opbergsysteem (lees: chaos) opgeborgen was. En ja, hoor, na de derde keer vragen stond de doos eindelijk beneden. Hè, hè. Mariska was vandaag ook thuis, dus na ietwat aandringen van mijn kant wilde ze me wel helpen.
Nou wil het feit dat het vannacht ook nog flink geonweerd en gekletterd had. Dan denk je nog in je onschuld dat daardoor het vuil al flink losgeweekt zou zijn. Nou, mooi niet. Het heeft ons eerst 4 emmers met sop gekost en flink wat geschrob met borstels om de eerste vieze ingebakken laag eraf te krijgen.
Daarna was het de beurt aan de hogedrukspuit. Maar ja, hoe werkt zo'n ding? Weten wij veel....
Jan had hem de laatste keer nadat hij gebruikt is weer helemaal ontmanteld om hem weer in de doos te krijgen. Dus alles moest weer in elkaar gezet worden. En welke spuit moest erop? We hadden er drie. De handel maar eens aansluiten. We hadden water! Maar het water kwam er wel aan twee kanten uit! Klopt niettt. Nog maar eens proberen. Klik, klik. Er kwam water uit. Aan de goeie kant! Mooi zo. Maar waar was de druk? Dit leek meer op een kerel met prostaatproblemen. Wat een lullig straaltje. Oh, zit er een aan/uit knop op? Moet je ook maar net weten... ;-) We zijn ook zulke lekkere techneuten, hè? Pafffff, een partij water ineens! Gaaf! Spuiten maar met die handel. Was eigenlijk zo gebeurd.
En nu blinkt hij weer. Superschoon en mooi groen. Kan ie er weer een jaartje tegen!
Nu de rode nog.....:-/

Geen opmerkingen: