maandag 5 september 2016

Over Mango, griekse buffetten en platte banden....

Mango was wel weer heeeeel snel de oude na haar operatie. De volgende morgen liep ze alweer te rennen en te springen. Alsof er niets gebeurd was. Alleen haar kaalgeschoren buikje met het littekentje herinnert ons nog aan de spannende dag. Inmiddels heeft ze haar eerste schreden in de tuin gezet. Los! Zonder tuigje! Ze vond het helemaal geweldig. Spurtte achter spinnetjes en vliegjes aan. Wilde graag de tuin uit, maar daar heb ik nog maar even een stokje voor gestoken. Morgen weer een dag.

Zaterdag hebben de kinders de auto geleend om naar de Posbank te gaan. Nu de hei zo mooi in bloei staat wilden zij dat ook wel eens zien. Het plan was om dan gelijk een paar grote potten lindehoning voor me mee te nemen, maar de lindehoning was dit jaar afgekeurd. Te weinig linde erin! Volgend jaar beter, hoop ik.

En nu ik de auto niet had ben ik zaterdag met ut fietsie naar Marianne gegaan. Zij had ons (de scratch-club) uitgenodigd voor een Grieks buffet. Daar zeg ik natuurlijk geen 'nee' tegen! Heb ik gelijk weer een voorproefje voor onze eigen vakantie naar Kreta! (Ja, we hebben geboekt!)
En we hebben lekker gegeten. Moussaka, Stifado, lamsvlees met appel, salades, stokbrood, rijst. Met nog de nodige lekkere hapjes vooraf en nog twee lekkere toetjes na ook. Mjam. Was weer een gezellig avondje met z'n achtjes. De plannen voor een volgend etentje liggen alweer op tafel. ;-)
Na afloop stapte ik op mijn fiets en ja, hoor: platte achterband. De laatste maanden moest ik mijn band al elke keer voor ik wegging oppompen en liep hij langzaam leeg. Geen idee of het een ventielprobleem is of echt een lekke band. Een nieuw ventieltje heb ik net geprobeerd maar dat was geen succes. Pompen, pompen, pomp eraf: pfffiiieeeuuuwwwww. Plat! Geen idee wat ik verkeerd doe.Ventieltjes zijn toch universeel, kwa maat?? Oude ventiel er weer opgezet: pompen, pompen, band nog hard. Maar voor hoe lang? Morgen toch maar eens naar de fietsenmakert.....

Aanstaande zaterdag doen we met Enjoy mee met het Gouds Korenfestival. We treden twee maal op:
van 11.00u tot 11.20u in So What! en van 12.30u tot 12.50 in de Raadzaal van het Stadhuis.
We hebben er zin in! :-)

Geen opmerkingen: