zondag 20 november 2016

Herfst, sint, sjaal, O'Dreams....

Hè, gelukkig, ik lig weer een beetje op schema. De, wat late, herfst in mijn hoofd is doorstaan. Kan ook niet anders want ik werd er gewoon met mijn neus op gedrukt. De tuin lag vol met bladeren. Mijn veegvermogen bereikte een hoogtepunt, maar helaas, ik kan het spul niet meer kwijt. Bak vol. Daar valt niet tegenaan te vegen. De gemeentelijke bladerenkorf staat net even te ver weg voor deze luie dame dus ik heb de rest maar ietwat asociaal de tuin uitgeveegd..... Krijg uiteraard gelijk lik op stuk: de storm blaast de boel weer vrolijk, onder de deur door, de tuin in. Het heeft ook allemaal geen zin.
Inmiddels heeft ook Sinterklaas zijn voet tussen de deur gekregen. De plannen zijn gemaakt. Er zijn nieuwe spelregels geprint voor het dobbelspel. (Dank je, Marjan, voor het doorsturen!)
Dit jaar hoeft er niet van stoel tot stoel gehopt te worden. Blessures zijn deze keer dus uitgesloten.
Nu maar hopen dat niemand (meer) ziek is tegen die tijd. Ikzelf hoest nog steeds en blijf maar pijn in mijn nek houden. Gaat wel weer over, maar het duurt ff.
Mijn moeder loopt ook nog rond met bronchitis. Het leek er even op dat de antibiotica die ze ervoor kreeg niet aansloeg, maar inmiddels wel, gelukkig. Ik vind het altijd een beetje spannend als zij (ondanks de griepprik) bronchitis krijgt. Het ontaardt bij haar zomaar in een longontsteking...
En als ze dan ook nog de knip op de deur heeft zoals een paar jaar geleden..... Poeh, dat moeten we niet meer hebben.
Vrijdag voelde ze zich al weer veeeel beter. Zegt ze dan, hè? Ja, joh, ze kon makkelijk mee om boodschappen te doen. Wel met de auto, want dat stuk lopen zag ze nog niet zitten. 'Weet je het zeker?' vraag je dan, terwijl je allang het antwoord weet. Ja, even frisse neus halen, hoor.
Nou, ze moest haar benen meeslepen. Eigenwijsje. :-) Maar haar neusje was weer fris.

Ik heb weer een leuke sjaal afgebreid. In mooie herfstkleurtjes. Met gehaakte herfstblaadjes eraan. En wat houten kralen die ik uit China heb laten komen. Pasten er goed bij. Nu liggen er nog 4 bolletjes op me te wachten. Ik weet nog niet wat ik ermee ga doen. Ook die paarse 'Downton Abbey' wol ligt nog geduldig in de kast. Ik denk dat ik nu even een brei/haak-stop inplan.
Ik ga weer eens even lekker wat scrappen. Er komen een hoop verjaardagen aan. Werk aan de winkel. Ik ben er nog niet uit wat ik dit jaar doe met de kerstkaarten. Wel of niet sturen? Dat wik en weeg ik elk jaar en ik kan maar geen beslissing nemen. Ik ga er weer even over nadenken......

Vorige week zijn Jan en ik weer naar het theater geweest. Dit keer speelde O'Dreams in de kleine zaal. Twee Hollanders en een Ier die een avondje Ierse muziek over ons uitstortten. Tussendoor vertelden ze het verhaal hoe ze zo bij elkaar gekomen zijn. Een leuke avond. Wel jammer dat er zo weinig bekende nummertjes gespeeld werden. Ik vond de Kilkenny's de vorige keer leuker en beter. Had ik die niet eerder gezien, dan had ik dit ook een prima avond gevonden. Maar ja, nu ga ik vergelijken en dat is niet eerlijk. Beiden hebben hun eigen kwaliteiten. Laat ik het daar maar op houden!

Geen opmerkingen: