dinsdag 6 juni 2017

Bellen..met mobieltje nummer 5

Is het nou bijna zomer of toch nog herfst? Ik woei net zowat vanzelf naar huis. Dat zijn toch wel de echte Hollandsche weersomstandigheden. Zo zit je te bakken in de tuin en zo vriezen je tenen er weer bijna af. Ach, we nemen het maar voor lief.
Mijn moeder heeft weer een nieuw mobieltje. Huh, zul je zeggen.... ze had er toch pas nog eentje nieuw gekocht? Klopt. Maar die voldeed niet. Die DEED het sowieso niet. Net als al die andere mobieltjes die ze in haar la heeft liggen.... Nee, als je hem niet oplaadt... of als je het beltegoed laat verlopen...( ze werken allemaal nog)
Nee, deze, die ze NU heeft, is het helemaal! Een Fysic fma-5000. (link naar de handleiding, mam) Speciaal eentje voor oude mensjes. Voor oudjes van dagen. Voor senioren. Helemaal eentje voor haar. Ja, daar zou ze vast wel mee overweg kunnen! Ze wilde zo graag foto's met een mobieltje maken voor als ze op vakantie gaat. En ik moet zeggen: het is een leuk ding. Grote pictogrammen, best een redelijke camera.
Dus ik heb alles weer ingesteld. Alle nummers er weer in. Je kent het wel. Ik denk voor de vijfde keer nu, hè? Weer een nieuw nummer. Dus ook wij zelf moeten haar nummer weer in onze eigen telefoon veranderen. Beltegoed erop gezet. Nog geen extra beltegoed, want dat had ze nog niet gekocht. Het is een uitgebreid telefoontje waarmee je ook op het internet kunt. In haar geval dan liever via de wifi. Anders trekt ie dat kaartje weer leeg. (ze wil geen goedkoop abonnementje) Maar ja, dan moet ze op haar vakantieadres de wifi van het hotel instellen. Ja, nou, dat kon ze niet, hoor. Ze neemt de ipad wel mee. Ja, maar daar moet je toch ook de wifi op instellen? Oh, maar dat kan ze wel! (lees: dat laat ze door iemand anders doen) :-)
Dus ik weet niet of we binnenkort nou wel of niet vakantiefoto's via facebook kunnen zien. We wachten af!
We hebben nog wel lol gehad met die camera die erop zit. Daar zit ook een lachdetectie op. Grappig! Hij neemt vanzelf een foto als je lacht. Kijk je chagrijnig, dan moet je zelf op ut knopje drukken.
Dat hebben we natuurlijk even uitgetest. En warempel. Het werkt. Vraag me niet hoe.

Ik heb weer een nieuwe sjaal af. Een vrij dunne. Eentje voor de sier. Voor op een trui ofzo. Ik vind hem mooi geworden. Wat zal ik nu eens gaan maken? Dit is gebreid. Dus nu weer wat haken?

De scrap hierboven zijn foto's van schoonzus Karin die marshmallow ijs met de kleinkinders heeft gemaakt. Lijkt me lekker! Zoet!!!

Geen opmerkingen: