zaterdag 25 november 2017

Zingen in de Dorrepaal...

Ik loop achter met bloggen. Eerst maar eens vertellen hoe het optreden van Enjoy laatst in Leidschendam is gegaan....
Dat was me wel wat. Ten eerste was het op een prachtige lokatie: Buitengoed de Dorrepaal.
Wat een mooi pand. Hoge bewerkte plafonds met kroonluchters. Zag er allemaal statig uit. Het huis was ook al helemaal in kerstsfeer gedompeld. Er stonden diverse kerstbomen.
Ons optreden was speciaal voor de geestelijk gehandicapten van de dagopvang.
Er was een Casio keyboard aanwezig, maar die stond in eerste instantie op een tafel. Veel te laag voor onze dirigent. Er werd een lege doos geritseld waar het keyboard op kon staan. Maar waar moest nu zijn muziekmap? Op een richeltje op het keyboard dan maar. Oei, dat werkte niet echt goed.
Bij sommige nummers veranderde de gewone muziek ineens in een kerkorgel. Bij een ander nummer kwam de map per ongeluk een paar keer op de aan/uit knop terecht. Weg muziek! :-)
Maar wij zongen natuurlijk keurig door. Wij lieten ons niet van de wijs brengen. Ook niet door een luisteraar die elk nummer mee stond te dirigeren. En nog verbazend accuraat ook! Ook niet door de kerstbal die tussen ons in over de grond rolde. Ook niet door het publiek dat enthousiast van zich liet horen.
Na de pauze (koffie, thee, koekjes) was er een maphouder geregeld. Dat scheelde wel even. De toehoorders hielden van uptempo nummers, dat was te merken. Bij o.a. 'Crazy Little Thing Called Love' van Queen, werd er zelfs een dansje gemaakt! Een gezellige boel. Altijd leuk zulke optredens...
voor hen, maar ook voor ons! Voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen: