zaterdag 30 december 2017

Het duurt ff, maar dan hebbie ook wat....

De auto is besteld! Hè hè, de kogel is door de kerk, de knoop is doorgehakt. Het wikken en het wegen is voorbij. En we zijn niet over één nacht ijs gegaan. We hadden een complete elfstedentocht kunnen rijden! Zo dik lag het ijs. De beslissing over welke uitvoering überhaupt heeft ons al negen bezoeken aan diverse dealers en totaal drie proefritten gekost. Plus de nodige discussies thuis natuurlijk. We hebben gereden in een 1.4, een 1.0 en in een diesel. Die laatste proefrit in die diesel was uitsluitend om de donkere ramen te testen in de avond. Nou, het was donker en er was mist! Dubbel pret. En inderdaad, we konden nog goed naar buiten kijken. Uiteindelijke conclusie: ik vind ze nu alleen nog lelijk. Maar dat zal wel wennen.
De uiteindelijke aanschaf verliep ook niet zonder slag of stoot. De plaatselijke dealerboy hield stram vast aan zijn offerte. Ons op die manier eigenlijk in de schoot van de concurrent werpend waar wij een veel gunstigere offerte hadden gekregen. De afspraak daar hadden we al staan voor de volgende dag. Tja, een auto bestellen kun je overal, toch? En dan kan zo'n verkoper wel zitten simmen over dat bij hem de kachel ook moest branden, bla bla, bla. Maar als bij hem de kachel lekker brandt zouden wij klappertandend op de bank zitten! Zal toch wel niet? We zijn weggegaan om de volgende dag de auto bij de concurrent te gaan bestellen.
Tot onze buurman Ed toevallig bij ons langs kwam en ons verhaal aanhoorde. Hij heeft al twintig jaar goed contact met de plaatselijke autoboer en is daar langs geweest om te vertellen dat ze nu een klant kwijt waren. Nou, binnen een poep en een scheet hingen ze aan de telefoon. Of we nog eens konden komen praten? Dat hebben we de volgende ochtend gedaan en toen kon er ineens wel van alles.
En zo is het goed. We zijn er uit gekomen. Uiteraard met een andere dealerboy.... Wij zitten er nu ook warmpjes bij. Te wachten tot onze pooierbak afgeleverd gaat worden. Kan 12 weekjes duren. Spannend!


Geen opmerkingen: