maandag 15 januari 2018

Winter en zingen...

Ik vind het altijd zo kaal na de kerst. Die hele januari maand eigenlijk. Het is echt zo'n maand tussen alle maanden in waar niks bijzonders gebeurt. Ja, wel veel verjaardagen. Maar niet hier in huis. Tijd om dan zelf maar iets van versieringen aan te brengen. Nu 'vieren' we hier de winter. Met wat winterse tafereeltjes compleet met sneeuw op de tafels en een hang-ding met lichtjes voor het raam. Eigenlijk heb ik een rot hekel aan de winter. Maar op deze manier is hij nog een beetje te pruimen. Liever sneeuw binnen dan buiten! Misschien kabbelen we zo langzamerhand zonder vorst naar de lente toe....

Gisteren hebben we een optreden met ons koor gehad in de Herbergier. Een optreden met een lach en een traan. Wat een invloed kan muziek toch hebben. Vrolijke nummers hebben we afgewisseld met mooie rustige nummers (tranentrekkers blijkbaar). En hoe groot schatte ik vorig jaar de kans in dat er iemand uit Estland in het publiek zou zitten die wel of niet kon horen of we de uitspraak van het Estlandse lied 'Muusika' wel goed deden? Nihil, zei ik, geloof ik.... ? Uhhh, nou, daar moet ik dan op terug komen. Laat er gisteren nou net wèl iemand zitten! :-) Volgens mij begreep ze er niets van, hihi.

Vanmiddag zijn we weer begonnen met het oefenen voor de scratch in Leiden. Ik had er dit jaar niet zo heel veel zin in, maar nu ik heb gehoord hoe de medley uit ' the Phantom of the Opera' (dit jaar nieuw in de scratch) gaat klinken... Kippenvel, hoor. Wat zal dat gaaf klinken met het orkest erbij. Mooi! Ben nu toch wel benieuwd. Binnenkort maar weer oefenen/koffie/thee/beppen/snoepen... en zingen.

Geen opmerkingen: