zondag 4 februari 2018

Over renovaties en Oeba's....

Tadaaaaa. Ik heb ze: mijn favoriete violen! De laatste jaren zag ik ze nergens en nu liep ik er zomaar tegen aan. Nu net als dalijk de vrieskou echt los gaat barsten, maar ik denk dat ze het wel overleven...

Het flatje van Alex en Mariska wordt gerenoveerd. Nieuwe toiletruimte, iets aan de douche, iets in de keuken. Duurt twee weken. Dus twee weken lang alleen koud water, geen cv (alleen een hete luchtblowertje), poepen op een porti porti, niet douchen (of met een sleutel naar buiten in het washok, in de straat)... hmmm. Niet fijn. Niet prettig.
Dus nu zijn ze maar even hier ingetrokken. Compleet met Oeba, de poes. Toch zielig om dat beestje daar te laten. Veel te koud en veel te vol. De eerste dagen is Oebaatje nog wel thuis gebleven. Alex, de Gadget King, had voor de zekerheid maar twee camera’s in de kamer en slaapkamer opgehangen. Om te zien wat Oebaatje allemaal deed. Zodra er beweging was kregen Mariska en Alex een melding op hun horloge. Grappig, dan zag je haar lopen. Je kon ook tegen haar praten.
Maar het was toch wel erg koud daar. Dus nu is ze ook hier. Ze is op Mariska’s kamer en laat zich alleen maar zien als zij thuis zijn. Een beetje angstig is ze, maar ja. Misschien ontdooit ze nog voor ze weer naar huis gaat. Heel af en toe is er een close encounter met onze Mango. Een klein beetje gesis, en gesnuffel aan elkaars neusjes. Valt mee dus.
Toch wel grappig dat die camera nog steeds beweging meldt uit hun huis. Dan zie je weer een werkmannetje een rondje kamer doen, alles bekijkend. Vooral de posters die ze aan de muur hebben hangen vond ie interessant.
Dan komt er weer eentje binnen die een snoepje pakt en ook maar eens aan het werk gaat. Nou ja, zolang het bij een snoepje blijft en de computers en tv netjes blijven staan is er niets aan de hand. En anders staat ie mooi in beeld. :-)
Nu ze hier ook in het weekend bivakkeren zijn zij degenen die koken. Dat is wel fijn. Gisteren eiermie met gehaktballetjes en vanavond burrito’s. Jan gaat vanavond al naar Eindhoven. Voor vannacht is er een hotel voor hem geboekt zodat hij morgen heel vroeg al op kantoor aanwezig kan zijn. Dan gaat het conversieproject waar hij de laatste twee jaar aan heeft gewerkt ‘live’. Spannend. Daarna nog twee maanden onderhoud en dan houdt het voor hem daar op. Tenzij ze nog meer budget hebben om hem in te huren, er ligt nog genoeg ander werk.
Maar ja, het blijft Eindhoven.... Voor mij mag het allemaal wel een beetje dichterbij huis. Er gaat (te) veel tijd inzitten.

Geen opmerkingen: