woensdag 26 juni 2013

Lekker poelepetaten...

Mijn eigen pedicure had het lef om deze weken op vakantie te gaan. Net nu mijn poezelige voetjes weer een opknapbeurt nodig hadden voor zij zich op ons partijtje mogen nestelen in een paar feestelijk zilveren stappertjes!
Maar niet getreurd... een afspraak bij Centre du Lac was snel gemaakt. En als je daar toch naartoe gaat... waarom dan ook niet gelijk een gezichtsbehandeling boeken? Gezellig, samen met je dochter! Lekker poelepetaten. En vanochtend was het zover.
Een beetje onwennig lieten we ons meetronen naar een behandelkamer waar twee stoelen paraat stonden. We hadden ieder ons eigen schoonheidsspecialiste. Aardige dames! 'Doe jullie schoenen en bovenkleding maar uit', werd ons verzocht. Bovenkleding uit?? Maar we komen voor een gezichtsbehandeling, hoor! Ja, maar ons decolleté zou ook gelijk meegenomen worden! Ohhhh, ok, dat wisten we niet. We zijn ook nog zulke echte maagden op dat gebied! :-) Weten wij veel!
Op de stoel plaatsgenomen begon de verwennerij. Want inderdaad, zo voelt het wel! Onze huidjes werden schoongemaakt (ik blijk een droge sensitieve huid te hebben), gepeeld, onze wenkbrauwen werden geplukt, onze mee-eters werden een kopje kleiner gemaakt, we werden gemasseerd (hoofd, nek en schouders), onze oogleden kregen een kalmerend badje, onze huid werd in een crèmetje gezet, zelfs onze handen werden gemasseerd en ingewreven met een of ander goedje. Ik keek eens opzij naar Mariska. Zo grappig hoe ze er bij lag: met dat haarnetje op en met die wattenschijfjes op haar ogen. En op de achtergrond was er almaar een kalmerend Zen boeddhistisch muziekje. (ik dacht eerst dat het de Hare Krishna's waren!)
Maar zo heerlijk allemaal! Ik denk dat we daar best aan zouden kunnen wennen! Niet elke week of zo. Dan is de lol er snel van af. Maar zo eens in het half jaar? Dat moet toch wel te doen zijn??
 ;-) Toch??
De pedicuresessie volgde naadloos op de 55 minuten relaxtijd van de gezichtsbehandeling. Ook mijn teentjes kunnen nu weer fris en fruitig door het leven gaan. Het was een prettige dag! Een erg prettige dag....!

Geen opmerkingen: