woensdag 12 december 2018

Top 2000 concert

Afgelopen weekend was het zover: de twee Top 2000 concerten van Inspirited in het CulturA theater van Nootdorp. Ze hadden er maanden naartoe gewerkt. Zelfs twee hele zaterdagen hebben ze extra gerepeteerd. Er moesten natuurlijk wel een hoop nummers ingestudeerd worden of in het gunstigste geval opgepoetst als ze al in het repertoire zaten. Maar wat hebben ze hun best gedaan. Ze mogen trots zijn!
Ik had (en met mij nog veel andere Enjoy leden) een kaartje besteld voor zondagmiddag. CulturA bleek een leuk theatertje te zijn met plek voor, pak um beet, een man of 175 aan publiek.
Wat kwam er zoal aan Top 2000 nummers voorbij? Can You Feel The Love Tonight uit de Lion King, Cent Mille Chansons (ik ken alle coupletten nog), Ain't No Mountain High Enough (niet mijn ding), Omarm Me van Bløf (ik loop niet warm voor het origineel, maar de uitvoering van Inspirited vind ik prachtig).
De dames zongen Make You Feel My Love in een ander arrangement dan wij bij Enjoy kennen. U2 kwam voorbij met het nummer I Still Haven't Found, één van mijn favoriete nummers Desperado van de Eagles lieten ze horen. Bij The Rose van Bette Midler zong Hettie de solo.
Als muzikaal intermezzo zongen twee solisten Piana Man, met Peter, de dirigent, aan de piano. Leuk!
Hallelujah, ja, daar is ie weer, die van Leonard Cohen, bwlaaah,... klonk mooi, maar ik heb er niks mee. Ik heb er iets tegen. Ik kan niet uitleggen waarom.
Yesterday van de Beatles, de Pastorale van Ramses en Liesbeth (lappen tekst die Jan nog even moest instuderen) en een Abba Medley.
Love Of My Life en Somebody To Love van Queen. Niks mis mee. Het Dorp van Wim Sonneveld, mooi arrangement! Een ouwetje, Bridge Over Troubled Water (zit nog volledig in mijn geheugen).
Er was nog een samenzang met het publiek door een jongen met gitaar.
Het laatste blokje was Mag Ik Dan Bij Jou (uiteraard), nog Imagine van John Lennon en een nummer van Boudewijn de Groot, de Avond. Overwegend gezongen door de mannen. Poeh, dat refrein blijft dus de hele week in je hoofd zitten, hè? Ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof, in jou en mij etc.
Ze eindigden met, hoe kan het ook anders, Bohemian Rhapsody.
Al met al, een fantastisch concert! Ik heb, en ik hoorde het om me heen ook, genoten!
Hier nog een kleine compilatie (met filmbeelden van Manon, waarvoor dank)....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.