zaterdag 22 december 2018

Van Queen naar kerst....

Ja? Ja? Mag ik het zeggen? Echt? Of krijg ik dan de hele goegemeente over me heen? Laten we eens kijken.... :-)
Ik vond de film Bohemian Rhapsody: ....(tromgeroffel).... wel aardig. Sorry, geen superlatieven van mijn kant. Ik vond hem informatief, dat wel. Nooit geweten van de studies van de andere leden van Queen. Nooit geweten over die vriendin Mary Austin. Ik heb me eigenlijk nooit verdiept in hun achtergrond en hoe het zo gekomen is. Dat vond ik wel interessant. En ook hoe sommige stukjes muziek tot stand kwamen. En echt, de muziek is natuurlijk WEL geweldig! Maar de film op zich.... mwah. Ik had er gewoon meer van verwacht na het horen van alle recensies. Maar ik kan niet zeggen wàt ik er dan meer van verwacht had....Misschien ben ik minder Queen fan dan ik dacht. Zou best kunnen ...:-)

En na maanden instuderen (één nieuw nummertje), oefenen en repeteren en herhalen van de rest van de kerstliederen was het donderdagochtend de beurt aan Enjoy om een concertje neer te zetten. En dat ging niet onverdienstelijk. Een aantal nummers werd opgeleukt met een trommel (of noem je het een drum?) en met van die belletjes. Die jinglebelletjes, zeg maar. Zo kwamen we al aardig in de vrolijke kerststemming. We hebben wat afgerockt tijdens 'Rocking Around The Christmas Tree' en 'While Sheperds Rocked' en 'Jingle Bell Rock'. We hoorden de belletjes ook tijdens 'Silver Bells'. Hoe kan het ook anders? 'The Christmas Song' kwam voorbij....je weet wel... van die chestnuts die liggen te roosteren op het openhaardvuurtje. En omdat het haardvuurtje toch al brandde hebben we ook maar gelijk ' It's Gonna Be A Cold Cold Christmas gezongen.
We zongen ook wat stemmige liederen. Het vierstemmige 'Christmas Tide', 'Away In A Manger', het Estlandse lied 'Muusika' (geen echt kerstnummer, maar gewoon omdat het een mooie boodschap heeft) en mijn favoriet van dit moment 'Walking In The Air', een heel mooi arrangement.
We eindigden met iedereen "a Merry Christmas Everybody' van Slade te wensen en ook maar gelijk 'A Happy New Year' van Abba. (niet mijn favoriet, ik word daar een beetje triest van, van dat nummer....)
Om het publiek ook een kans te geven om lekker mee te blèren hebben we 'Nu Zijt Wellekome' van stal gehaald. Wel ingepakt in een jasje van Mozart's Serenade No.10 in B flat Major K 361 111 Adagio.
Dat lijkt nu heel ingewikkeld, maar in feite is het voor ons een beetje Da Da Da'en op het juiste moment. ;-)
Na nog een samenzang, 'Stille Nacht', konden we lekker met zijn allen koffie drinken met wat erbij. Ik had een cranberry/sinaasappel cake gemaakt. Met een beetje oranjebloesemwater erdoor. Dat vind ik lekker. De rest blijkbaar ook want hij is helemaal op gegaan. Mooi zo.
Het was een geslaagde ochtend. En dat vond het publiek ook. En daar doen we het allemaal voor, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.