maandag 22 juli 2013

Een gezellig dagje op de volkstuin.....

Mijn moeders volkstuin.... Het tuinencomplex wordt, volgens de allerlaatste berichtgeving, uiteindelijk eind 2014 toch echt opgeheven. Mijn moeder had er de laatste jaren al helemaal geen zin meer in en had de tuin verhuurd aan andere mensen. Deze mensen kregen gezondheidsklachten en zeiden uiteindelijk hun contract op. Dus de tuin kwam weer leeg te staan. Inmiddels lekte het dak van het huisje. En er zaten flinke gaten in de vloer. Tja, het gaat toch tegen de vlakte dus waarom zou je er nog geld tegen aan gooien. Mijn zus en zwager hebben aan het begin van het seizoen toch flink hun handen laten wapperen. Er werd gezaaid, gewied en begoten. Ze kregen er zin in!
Het dak werd professorisch gedicht. Het gapende gat in de vloer werd met planken  belegd zodat we er niet verder doorheen zouden zakken. Er werd schoongemaakt. Het terras werd netjes gemaakt..Er kwam weer een gastank, dus er kon ook weer thee gezet worden! En ja, dan wordt het ook wel weer leuk!
Afgelopen zondagmiddag/avond hebben we er weer als vanouds met de hele familie vertoefd. We hadden van alles bij ons. Mariska en Alex hadden een citroencake gemaakt. Thierry had een kersentaart met kersen uit zijn eigen tuin! gemaakt. Mijn zus en zwager hadden sateetjes, allerlei salades en nog meer spul bij zich. En ik had ook nog allerlei salades gemaakt. We hadden ook onze skottelbraai bij ons. Daar hebben we ook een husseltje op gemaakt van worstjes, aardappeltjes, nasigroente, champignons etc met tikka masala kruidenpasta voor de smaak.
Géneviève en Joséphine vermaakten zich prima in het badje dat Nico had opgeblazen. Het was ook zulk tropische weer! Iets van 30 graden! Het terras had Nico overspannen met bouwzeil zodat we niet in de volle zon hoefden te zitten. vandaar dat de foto's oranjig zijn!)
Jan (moeders vriend) zakte nog door één van onze meegebrachte plastic stoeltjes. Aj, pijnlijke knie! En hij werd later ook nog eens gestoken door een horzel! Da's dubbel pech hebben! :-/
Al met al was het leuk om weer met zijn allen samen te zijn. En samen te eten! Dat het maar een mooie en lange zomer mag worden! Dat we maar weer veel gebruik van de volkstuin mogen maken...zolang het nog kan!

Geen opmerkingen: