maandag 10 augustus 2015

Van alles wat...


Sinds 1 augustus is Jan officieel uit dienst bij Reaal/VIVAT en als werkzoekende ingeschreven bij het UWV. Inmiddels is trouwens bij Reaal ook alweer een tweede ronde met ontslagen gevallen. Hij wil het liefst, na 30 jaar, weer eens totaal wat anders doen. Kan ik me trouwens best voorstellen! De afgelopen tijd is hij op zoek gegaan naar een ander soort baan: in het onderwijs (als docent wiskunde/IT, daar ligt zijn hart) of in de ICT als webdeveloper. Hij heeft al heel wat gesprekken gehad, maar tot nog toe komt het er op neer dat hij er als docent te lang uit is geweest om gelijk ingezet te kunnen worden. En als webdeveloper heeft hij wel de juiste opleidingen, maar ook weer (nog) te weinig ervaring. Dus vanaf nu gaat hij toch ook maar eens kijken naar een baan in zijn eigen veld: Cobol software ontwikkelaar. Hij reageert op alles wat hem interessant lijkt. We houden goede moed! Ergens zal er toch wel een leuke baan zijn voor iemand die wil werken, nooit ziek is en plichtsgetrouw is??

Ik heb intussen weer leuke nieuwtjes gehad:
Suzanne is voor het eerst oma geworden van een kleinzoon, Max Andrew. Spannende tijden als je hoort dat je dochter aan de bevalling begonnen is. Ik denk dat ik in dat geval ook als een kip zonder kop rond zou lopen tot het geboren zou zijn. Max is een schattig kindje, ik heb al wat foto's gezien!

Patricia gaat verhuizen. Vanaf volgende week donderdag ga ik (samen met nog een paar anderen van het koor) haar helpen met klussen. We gaan eerst het oude behang te lijf. Dat belooft nog gezellig te worden ook! :-)

Gisteren zijn we op visite geweest bij neef Thierry en zijn vriendin Jessica. Zij hebben hun tuin omgetoverd tot een lusthof. Letterlijk! Alles wat in de tuin groeit en bloeit moet eetbaar zijn. De grote kweekkas, die van mijn moeder's volkstuin komt, komt daar goed tot zijn recht. Hij had zelf limonade gemaakt met citroen, munt, limonadeplant (Agastache mexicana en Agastache foeniculumen honingplant. Lekker! Ik heb er ook mijn eerste groentechips gegeten. Voor herhaling vatbaar.
Thierry is echt zo'n gadgetfreak. Hij heeft een heel netwerk opgezet zodat hij vanuit zijn luie stoel alles kan regelen. De lichten aan- en uit doen, de afwasmachine aanzetten, het waterornament in de tuin regelen. De hanglampen verkleuren op de maat van de muziek uit zijn tv systeem.
Ik vind dat hartstikke leuk. :-) De techniek staat voor niets!

Geen opmerkingen: