zaterdag 10 september 2011

Zumba fitness, Doktersbezoek, Dublin....



Wist je dat....ik gisteravond mijn eerste Zumba-les heb overleefd? Eerst heb ik Lenie en daarna José opgehaald en daarna zijn we naar de studio gereden. Vol verwachting klopte ons hart. Wat moesten we ervan verwachten? Spannend! We waren met, denk ik, zo'n 14 cursisten. Sommigen kwamen er al langer, maar het merendeel was voor het eerst. De muziek startte, de les begon. De lerares, maatje XS uiteraard, deed de stapjes en bewegingen voor. En wij deden haar na. Dat ging best goed! Het eerste half uur dacht ik dus nog: Dit valt me mee, dit gaat me prima lukken! Maar daarna werden de oefeningen zwaarder. Geen idee of ze ook echt zwaarder waren of dat de vermoeidheid parten ging spelen. Eindelijk, t'was even pauze. WATER! En hup, daar gingen we weer. NOG zwaarder. ZWETEN! Pauzetje. WATER!! Ik begon al steeds op mijn horloge te kijken... hoe lang nog?? Pfff, precies toen ik het wel heel moeilijk kreeg was het afbouwtijd. Lenie had nog wel een half uurtje door kunnen gaan. Maar ja, zij is dan ook de sportiefste van ons drietjes. Mijn zus heeft het ook helemaal af kunnen maken! Waarschijnlijk ook op haar wenkbrauwen, net als ik, maar toch... We hebben het toch maar gedaan! Toen we in de auto zaten besloegen de ramen door onze zweterige lijven! We hebben hard gewerkt! En het valt me 100% mee dat ik vandaag geen spierpijn heb. Of komt dat alsnog morgen???

Wist je dat....mijn bloeddruk nog steeds te hoog is, 150/95. En mijn gewicht ook? (ik moest op de weegschaal) &$#$^&$%# :-/ Ik heb nu ijzertabletten gehad om mijn vermoeidheid weg te werken. In december weer een bloedonderzoek en daarna weer controle van mijn bloeddruk. Tegen die tijd zullen de ijzerpillen hun werk ook wel gedaan hebben.
Maandag krijg ik nog een ECG vanwege mijn rare hartritme. In rust slaat ie op hol. En als ik wakker wordt klopt ie ook als een razende. Gek ding! Maar ja, tijdens dat hartfilmpje zal er wel niks aan de hand zijn.... Ach, zolang ie maar blijft kloppen....Gelukkig ben ik geen paniekerig type. :-)

Wist je dat... mijn moeder en ik volgende maand weer een paar daagjes naar Dublin vliegen? Even lekker ertussen uit! Boodschapjes doen bij de Tesco. Chocolade muffins eten bij Debenhams. Beetje winkelen. Misschien nog naar de dierentuin als het mooi weer is. Of misschien het paleis van binnen bekijken als het de hele dag regent... We zien wel. Ik heb er zin in!!! :-))

Geen opmerkingen: